01 nov '17

Onzekere toekomst
voor Flanders Today

1913
door Tina Deneyer
Het zijn onzekere tijden voor Flanders Today, het Engelstalige magazine dat nieuws brengt over Vlaanderen. Flanders Today is verbonden aan de groep Mediahuis, maar wordt gefinancierd door de Vlaamse overheid. En die besliste eind maart om de geldkraan dicht te draaien.

Volgens de Vlaamse regering volstaat het aanbod aan Engelstalig nieuws op de site van de VRT. ‘De Engelstalige versie van de VRT-nieuwswebsite brengt vertalingen van korte stukjes op de Nederlandstalige site. Wat wij doen, is toch fundamenteel anders. Onze Engelstalige reporters gaan op pad om interviews te doen, maken analyses en diepen onderwerpen uit’, reageert Lisa Bradshaw, hoofdredactrice van Flanders Today.

Het tijdschrift is tien jaar zowel digitaal als in papieren versie verschenen. Sinds een aantal jaar moet je voor de papieren versie betalen en dat heeft voor een flinke dip in de abonnementen gezorgd. ‘Dat maakt dat het economisch niet meer haalbaar is om zowel online als in print te verschijnen. We vinden dat uiteraard verschrikkelijk jammer, maar we kunnen er wel begrip voor opbrengen’, zegt Bradshaw.

‘We hebben de Vlaamse overheid er intussen gelukkig wel van kunnen overtuigen dat Flanders Today niet helemaal mag verdwijnen. We hopen dat we in een of andere vorm kunnen blijven voortbestaan. Wat het precies wordt, weten we op dit moment nog niet.’

REAGEREN

Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels.