01 jul '21

Op stap in Dilbeek

372
door Tina Deneyer
Om haar wandelaanbod te verbeteren, brengt de gemeente Dilbeek Op stap in Dilbeek uit, een nieuwe wandelbrochure met zeven bewegwijzerde wandelingen.

‘Op een boogscheut van Brussel word je verrast door unieke stukjes groen, glooiende heuvels, velden en bossen, parken en kastelen en een aantal echte erfgoedpareltjes’, vertelt schepen van Vrije Tijd Anneleen Van den Houte (N-VA). ‘De Bruegelwandeling, Wolfsputtenwandeling, Archicultuurwandeling, Pedemolenwandeling, Vierbekenwandeling, Hoppewandeling en Wivinawandeling brengen je langs de toeristische hoogtepunten van de gemeente en naar speelzones, picknickplekjes en open tuinen waar het leuk vertoeven is. Je krijgt ook allerlei tips voor onderweg.’ In een volgende fase wil de gemeente Dilbeek werk maken van een volledig uitgestippeld wandelnetwerk dat aansluit op dat van het Pajottenland en de Zennevallei, de Brabantse Kouters en de Groene Wandeling rond Brussel. Dat zal gebeuren in samenwerking met een dertigtal gepassioneerde Dilbeekse wandelaars.

 De nieuwe wandelbrochure Op stap in Dilbeek vind je in de bibliotheek in cultuurcentrum Westrand, de Kasteelhoeve, het zwembad Dilkom, Huisje Mostinckx, de Watermolen van Sint-Gertrudis-Pede, Kasteel La Motte en online via https://toerismedilbeek.be/recreatie/wandelen-dilbeek.