02 jul '18

Verklaar jij Brussel
je eeuwige liefde?

3172
door Ines Minten
Op de zesde editie van Vlaanderen Feest, Brussel Danst op 11 juli kun je veel meer dan gratis feesten, wandelen, luisteren en kijken. Je kunt onze hoofdstad je liefde verklaren door met haar in het huwelijksbootje te treden…

Wandel!

Net zoals tijdens de vorige edities hebben Muntpunt en partners een volledig programma met onder meer muziek, dance battles, gegidste wandelingen, circusacts en dj’s uitgestippeld. Omdat de gegidste wandelingen de afgelopen jaren zo populair waren, en dus ook razendsnel volgeboekt, zijn er dit jaar meer én nieuwe. De wandelingen blijven niet langer enkel in het centrum. Wat denk je van een parcours door de kanaalzone of de Marollen? Ook nieuw zijn de gegidste fietstochten. Maar uiteraard blijven de klassiekers, zoals de centrumwandelingen, bezoeken aan monumentale gebouwen en enkele gezinswandelingen, op het prgramma staan. Inschrijven is aanbevolen!

Dans!

Jong talent krijgt een eigen dansarena op het Muntplein. Daar battelen ze - onder het oog van een internationale jury - heel de namiddag om de titel tijdens de Brussel Danst Dance Battles. Deelnemers kunnen inschrijven op brusseldanst.be. Na de battles openen dj’s de dansvloer voor iedereen die zin heeft in dansen. Geen strijd, geen winnaars noch verliezers, enkel puur plezier.

Trouw!

Top of the bill is een massatrouwfeest. Bezoekers kunnen de stad het ja-woord geven. Uiteraard hoort daar een heuse ceremonie bij, op het Brusselse stadhuis. Gaat dat je net te ver? Dan kun je als gast naar De Grote Brussel Trouwt Trouwshow op de Grote Markt, compleet met receptie, de obligate trouw-dj, een wedstrijdje bruidsboeketwerpen en verrassende acts. ‘De relatie met Brussel is voor de ene een levenslange romance, voor de ander een bewogen affaire met ups en downs, of een pas ontluikende liefde. Maar au fond koesteren heel veel Vlamingen liefde voor hun hoofdstad. Hoog tijd dus om die liefde te bezegelen’, vindt Roel Leemans, algemeen directeur van organisator Muntpunt.

Feest en zing!

Terwijl je in de namiddag de laatste voorbereidingen voor het trouwfeest treft (een bezoekje aan de kapper, een workshop boeketwerpen, een spoedcursus trouwdanspassen, nog snel een vurige tattoo op je lijf…) pik je rustig wat nummers mee van de Vlaamse 100 Live van Radio 2. Verscheidene artiesten uit die top-100 komen ook live naar het podium. Na de trouwstoet ’s avonds barst het feest volop los. De Kreuners zorgen voor de kers op de bruidstaart.

  Het volledige programma vind je op www.brusseldanst.be