archief - februari 2016

01 feb '16

Onrust over voetbalstadion op Parking C
door Luc Vanheerentals

De plannen van bouwbedrijf Ghelamco om in opdracht van de Brusselse overheden op Parking C in Strombeek-Bever een nieuw nationaal voetbalstadion te bouwen, geven in de regio aanleiding tot heel wat onrust. We zetten een en ander op een rijtje.
01 feb '16

Onderzoek voorspelt tekort in scholen
door Patrick Gijssels

Je woont in Vilvoorde, Grimbergen of Asse, of elders in de Rand. In 2020 zal je kindje naar de basisschool gaan. Zal er plaats zijn over vier jaar? Of moet het naar een buurgemeente? Of een heel eind verderop? En wat als je kind naar het secundair gaat?
01 feb '16

Interview met actrice Jessa Wildemeersch
door Ingrid Laporte

‘Iedereen draagt een verhaal in zich, een klassiek Grieks verhaal. Het is een uitdaging om zich als mens bewust te worden van het eigen verhaal en de verborgen schoonheid die erin schuilt. Ik wil die moderne mythes graag aan het licht brengen.'
01 feb '16

In het spoor van... Danny Jonckx
door Patrick Gijssels

Palletten, sorteerrekken, verzegelde zakken, bureaus verspreid in een grote hal met slechts enkele ramen, een onopvallend gebouw. Evere. Waarover gaat dit?
01 feb '16

Beleidsnota vzw 'de Rand': mensen samenbrengen
door Tina Deneyer

Mensen samenbrengen in onze regio, dat is de ambitie van vzw ‘de Rand’. In zijn nieuwe beleidsnota voor de komende vier jaar gaat de organisatie verder op de ingeslagen weg met hier en daar wat andere accenten.
01 feb '16

Gemengde gevoelens: Selma Dölek
door Nathalie Dirix

Selma Dölek was twintig toen ze als Turkse in België aankwam. Het waren moeilijke eerste jaren. Gelukkig was er Bruno, haar Vilvoordse buurman, die haar hielp haar weg te vinden.
01 feb '16

Figurandt: Sophie Dutordoir, voormalig topvrouw van Electrabel
door Ines Minten

Nazomer 2013, middernacht. Sophie Dutordoir – op dat moment topvrouw van Electrabel – is op weg naar huis. Aan het Stationsplein in Overijse ziet zij een hoekpand met grote ramen te huur staan. Van het ene moment op het andere besluit ze haar leven een nieuwe wending te geven.
01 feb '16

Sociale economie (7): Mivavil. Halve eeuw beschutte tewerkstelling
door Gerard Hautekeur

Mivavil uit Vilvoorde biedt al 50 jaar beschutte tewerkstelling voor werknemers met een arbeidshandicap. Blikvanger is de lopende band voor textiel. Op een jaar tijd is een half miljoen kilogram textiel gesorteerd.
01 feb '16

Op verkenning in Merchtem
door Herman Dierickx

De steltenlopers van Merchtem zijn intussen zowat wereldberoemd, maar als je in deze feestgemeente wat culturele en archeologische inspiratie wil opdoen, zijn er ook andere interessante locaties waar je de bijzondere lucht kunt opsnuiven.
01 feb '16

Bouwwerk: een vicus in Asse
door Tine De Wilde

ASSE - Mind your steps! De grond waarop we lopen is soms historisch verrassend. In het verstedelijkte Asse startte Agilas vzw, de archeologische vereniging van Asse, vanaf de jaren 80 en vooral vanaf 2005, veldwerk en opgravingen. Delen van een ware vicus werden aan de oppervlakte gebracht.
01 feb '16

50° 55' 25.0" N - 4° 25' 12.6" E
door Nathalie Dirix

Lieve Gewillig kent Vilvoorde op haar duimpje. Wat wil je, als je er meer dan dertig jaar een restaurant uitbaat en er woont? Eén plek draagt ze een bijzonder warm hart toe: de vaart.
01 feb '16

Mijn gedacht: Wie van de drie?
door Joris Hintjens

Joris Hintjens was vijftien jaar journalist. Ondertussen is hij elf jaar ontwikkelaar van windenenergieprojecten en sinds zeven jaar randbewoner. Voor RandKrant schrijft hij afwisselend met Dirk Volckaerts, Fatima Ualgasi en Tom Serkeyn de column mijngedacht.