GEDACHTEN - ondertussen in de rand

Fronsen, vragen, schrijven. In de rubriek Ondertussen in de Rand schrijven inwoners uit de 19 gemeenten van de Vlaamse Rand wat hen opvalt in het leven en hun gemeente. Geen hard nieuws, maar de grote en kleine dingen des levens, waaraan mensen in hun directe omgeving belang hechten.

03 jul '17

Ondertussen in de Rand: Waterspiegel
door Geert Selleslach

Nu heeft het Neo-project aan de Heizel al meerdere rare bochten en kronkels achter de rug. Denk maar aan: Mini-Europa weg, Mini-Europa terug. Of: Océade, een van de best lopende attracties, tegen alle vrije marktlogica in: sluiten en afbreken. Maar dit?
21 apr '17

Ondertussen in de Rand: Leven volgens codes
door Herman uit Vilvoorde

Als je met heel veel personen samen leeft, is er nood aan allerlei vormen van organisatie, zodat een maatschappij kan blijven draaien. Overal ter wereld heb je daar talloze voorbeelden van, de ene al ingewikkelder dan de andere. Een frappant, ja zelfs extreem voorbeeld, vond ik in Italië.
29 mrt '17

Ondertussen in de Rand: Drie hoog kijken naar het theater
door Herman uit Vilvoorde

De kogel is door de kerk. Decennialang zag ik vanuit een Grimbergs gelijkvloers aan de overkant van de straat op Vilvoordse huizen. Binnenkort kijk ik vanuit Vilvoorde over de Grimbergse kanaalzone. Ik blijf dus een grensgeval; nu eens aan de ene, dan weer aan de andere kant van de lijn.
01 dec '16

Ondertussen in de Rand: Zichzelf een weg baant
door Gerard uit Brussel

Mijn goede voornemens kwamen vroeg dit jaar, nog voor de kerstperiode. Niet van mijn gewoonte, maar een donderpreek met bulderende stem rechtstreeks vanuit de donkere hemel bracht de blijde boodschap: ik zou meer gaan bewegen, want volgens de directe omgeving ‘sta ik te vet’.
01 nov '16

Ondertussen in de Rand: Bakkersbrol
door Herman uit Grimbergen

Het moet me van het hart: er zijn zo schrikbarend weinig goede bakkers in de Rand rond Brussel. En, heel merkwaardig, allemaal promoten ze zich als producenten van gezond en lekker brood en/of patisserie.
22 sep '16

Ondertussen in de Rand: Leve Vilvoorde
door Herman uit Grimbergen

Volgens vastgoedmakelaars is Vilvoorde aan het heropleven. Zij zijn daar zeker van. Vertellen het aan iedereen die het wil horen. Maar mij moet het van het hart, die dag zag ik iets anders. Vilvoorde, zieltogende stad.
19 aug '16

Ondertussen in de Rand: Vlieger vlieg
door Gerard uit Brussel

Ik beken, ook ik heb in de grote vakantie het vliegtuig genomen op een onzalig vroeg uur. Uit alle oogjes van mijn medereizigers sprak dezelfde vraag: waarom moet dit nu zo vroeg?
29 mrt '16

Ondertussen in de Rand: Groen wordt grijs
door Karla uit Wezembeek-Oppem

‘Wonen in het groen’. De reclameborden staan er al. Begin juni zal de vroegere kloostertuin van Les Religieuses Servites de Marie veranderen in een bouwwerf. Eigenlijk had er ‘Wonen waar het voorheen groen was’ op de borden moeten staan, maar dat verkoopt vast minder goed.
24 nov '15

Ondertussen in de Rand: Culinaire top
door Jean-Pierre uit Dilbeek

Dilbeek blijft culinair aan de top. Volgens de prestigieuze restaurantgids GaultMillau serveren verschillende restaurants hemelse menu’s, die daarenboven nog betaalbaar blijven.
06 nov '15

Ondertussen in de Rand: Twintig hectaren rust
door Karla uit Wezembeek-Oppem

Begin november wordt het wat drukker in Wezembeek-Oppem. De gemeente telt drie begraafplaatsen: de begraafplaats van de gemeente zelf, die van Sint-Lambrechts-Woluwe en die van Etterbeek. Goed voor twintig hectaren rust, althans voor de bezoekers, voor de doden zelf wil het wel eens tegenvallen.
08 sep '15

Ondertussen in de Rand: Vreemd gaan
door Karla uit Wezembeek-Oppem

Het moet me van het hart: ik ga al jaren vreemd. Hoe het zover gekomen is? Daar kom ik zo dadelijk op, maar laat ik eerst bekennen: ik ga al enkele jaren niet meer naar de bibliotheek van Wezembeek-Oppem. Ik ga wel nog naar die van Tervuren, en die van Zaventem en zo nu en dan naar die van Brussel.
29 jun '15

Ondertussen in de Rand: Winterpret het hele jaar
door Gerard uit Brussel

Ja, er moest iets gebeuren. Ja, het heeft - alweer - veel te lang geduurd. Ja, de chaos aan auto’s in het centrum van de hoofdstad moest aan banden worden gelegd. Driemaal heil dus aan alle mensen die hiervoor verantwoordelijk zijn. Maar is dit de juiste oplossing?
26 jun '15

Ondertussen in de Rand: Niveau kleuterklas
door Gerard uit Brussel

Zoek niet verder. Het beeld van het jaar is gekend. Alain Courtois (MR), schepen van de stad Brussel, die op televisie als een getergde kleuter, tot tweemaal toe treiterig gnagnagna gnagnagna roept omdat hij de terechte vragen van de oppositie over het nationaal voetbalbalstadion niet kan pruimen.
24 jun '15

Ondertussen in de Rand: Elke traan is anders
door Jean-Pierre uit Dilbeek

Gregory Mertens, Sven Kums en Thomas Foket trapten hun eerste balletje in Dilbeek. De jongste weken vloeiden tranen van verdriet of van vreugde over dit drietal bij meer dan één voetballiefhebber.
09 jun '15

Ondertussen in de Rand: Komt na regen(boog) zonneschijn?
door Pierre uit Drogenbos

Op de Dag tegen de homofobie, hingen vele steden en gemeenten in Vlaanderen de regenboogvlag uit. Een teken naar de holibigemeenschap én naar alle inwoners dat de tijd van de aanvaarding en gelijkheid wel degelijk is aangebroken.
09 jun '15

Ondertussen in de Rand: So I'm happy
door Steven uit Kraainem

Het zal de inwoners van Kraainem niet ontgaan zijn: de mooie initiatieven om onze diverse bevolking samen te brengen. Zo is er de rommelmarkt en ook de Dag van de Buren.
09 jun '15

Ondertussen in de Rand: Marie Josée
door Karla uit Wezembeek-Oppem

Ik beken: bij mij thuis is het rommelig. Als er iemand onverwacht aanbelt, moet ik eerst een loopgraaf naar de deur vrijmaken alvorens ik de bezoeker kan verwelkomen.
02 jun '15

Ondertussen in de Rand: Popperdepop
door Veerle uit Wemmel

Pop-in, pop-out, pop-up. Popperdepop. Ook CC Strombeek popt. Met een terras. De hele zomer lang.
01 mei '15

Ondertussen in de Rand: En ondertussen
door Geert Selleslach

Fronsen, vragen, schrijven. In de rubriek Ondertussen in de Rand schrijven inwoners uit de 19 gemeenten van de Vlaamse Rand wat hen opvalt in het leven en hun gemeente. Geen hard nieuws, maar de grote en kleine dingen des levens, waaraan mensen in hun directe omgeving belang hechten.
29 apr '15

Ondertussen in de Rand: Hondenparadijs?
door Veerle uit Wemmel

Fronsen, vragen, schrijven. In de rubriek Ondertussen in de Rand heeft Veerle uit Wemmel het over honden in alle maten en kleuren. Baasjes van alle slag. Wemmel, een hondenparadijs, met voor- en nadelen.
20 apr '15

Ondertussen in de Rand: Mobiliteit domineert agenda
door Jean-Pierre uit Dilbeek

Fronsen, vragen, schrijven. In de rubriek 'Ondertussen in de Rand' heeft Jean-Pierre uit Dilbeek het ditmaal over mobiliteit. Het is meer dan ooit het gespreksonderwerp in Dilbeek. Zeker nu de afrit 12 op de Ring voor twee maanden op proef is afgesloten.
20 apr '15

Ondertussen in de Rand: Lente
door Steven uit Kraainem

Fronsen, vragen, schrijven. In de rubriek ondertussen in de Rand schrijven inwoners uit de 19 gemeenten van de Vlaamse Rand wat hen opvalt in het leven en hun gemeente. 'Sinds enkele dagen laat de zon zich volop zien. Opvallend toch hoe alles ineens veel leuker wordt,' mijmert Steven.
20 apr '15

Ondertussen in de Rand: Een mens heeft wat modder nodig
door Karla uit Wezembeek-Oppem

Holle modderwegen, gronden die braak blijven liggen,... Het zijn niet alleen biotopen voor kleine insecten, ze zorgen ook voor de nodige ademruimte vindt Karla Stoefs. Wie geeft haar ongelijk?
20 apr '15

Ondertussen in de Rand: 40 dagen zonder vrees
door Pierre uit Drogenbos

Fronsen, vragen, schrijven. In de rubriek ondertussen in de Rand stelt Pierre Biasino uit Drogenbos een mooi alternatief voor: 40 dagen zonder vrees. Weg met de heersende onveiligheidsgedachte, laten we opnieuw aanknopen met vrijheid en blijheid!
02 apr '15

Ondertussen in de Rand: HoogHuis
door Veerle uit Wemmel

De situatie van het café ging in Wemmel al vaak over de tongen. Nu en dan duikt een bericht over een mogelijke heropening op. Nooit concreet. Altijd van horen zeggen.
1 2