23 sep '13

Win een boek: Red de wereld / Verhalen van het Pajottenland

3146
door RK
De jongen Red wil de wereld redden maar doet dat vooral in zijn stoere heldenverhalen. Tinels personages lijken dan weer door weer en wind getekend. Win een van deze twee prachtige boeken...

RandKrant geeft 2 boeken weg in oktober!

Red de wereld (+4j)  van Ron Reuman, Fleur Hendriks, Lennaert Maes en  Tom Schamp is uitgegeven bij Hannibal.
‘Red lonkte. Hij verleidde me met zijn mooiste rood. De jongen Red wil de wereld redden maar doet dat vooral in zijn stoere heldenverhalen. Daarmee wil hij graag Lilly imponeren, zijn nieuwe Nederlandse buurmeisje. Red kent verschillende gedaantes. In de eerste plaats is er het boek met cd maar evenzeer is Red een concertreeks. Het verhaal van Red is rechttoe rechtaan. Soms mag het simpel zijn, als het maar aanstekelijk is en zeer goed gemaakt’. (Barbara Rottiers)
Win het boek door ‘red’ te mailen naar randkrant@derand.be. De eerste vijf lezers krijgen het cadeau.

Verhalen van het Pajottenland van Koenraad Tinel en Stefan Brijs is uitgegeven bij Uitgeverij Atlas Contact.
‘Als je dertig jaar in een dorp hebt gewoond, ken je veel mensen. Vooral doden’, grapt Tinel. Bij de grafzerken kwamen de herinneringen aan allerlei personages uit het dorp naar boven en die vonden hun weg naar Tinels tekenkamer. Met Chinese inkt, bister, vuil en minder vuil water tovert hij taferelen op het papier die niet veel meer dan enkele rake lijnen nodig hebben om tot de verbeelding te spreken. De postbode in de sneeuw, de ruziënde kinderen, de tuinman zonder benen, de varkensbeer op de kar. De verhalen van het Pajottenland tonen het eenvoudige leven op de buiten en de moderniteit die binnensluipt om het leven zoals het was voorgoed te veranderen. Tinels personages lijken door weer en wind getekend.
Zijn getekende verhalen liet Tinel aan Stefan Brijs zien. Die was onder de indruk. Hij luisterde naar Tinels verhalen en schreef er in sobere en indringende bewoordingen de teksten bij. (cobra.be)
Win het boek door ‘tinel’ te mailen naar randkrant@derand.be. De eerste drie lezers krijgen het cadeau.