ACTUA

01 nov '20

Weg in slechte staat
door Tina Deneyer

Meer dan de helft van de fietspaden langs de gewestwegen in Vlaams-Brabant is in slechte staat en niet veilig. Dat staat te lezen in het tweejaarlijkse rapport van het Agentschap Wegen en Verkeer dat de staat van de fietspaden analyseert.
01 nov '20

Dat heet dan gelukkig zijn
door Tina Deneyer

Mary Boduin heeft haar memoires neergepend in het boek 'Dat heet dan gelukkig zijn'. Een leven vol muziek met Ann en de anderen.
01 nov '20

Nederlands in de vrije tijd
door Tina Deneyer

Vzw ‘de Rand’, de organisatie die in opdracht van de Vlaamse overheid en de provincie Vlaams-Brabant het Nederlandstalige karakter van de Vlaamse Rand ondersteunt, schakelt voor haar taalpromotie een versnelling hoger.
01 nov '20

Open ruimte beschermen
door Tina Deneyer

De gemeente Sint-Pieters-Leeuw is in een eerste poging om de komende jaren grote woningbouwprojecten in de gemeente een halt toe te roepen, teruggefloten door de gouverneur.
01 nov '20

Voetbalbal spelen, taal leren
door Tina Deneyer

Vzw ‘de Rand’ heeft samen met de Belgische voetbalbond, Voetbal Vlaanderen en de Taalunie een handig boekje ontwikkeld dat anderstalige voetballertjes helpt om Nederlands te leren en te oefenen.
01 nov '20

De maand: november 2020
door Joris Herpol

Buurtbewoners dienden een bezwaarschrift in tegen de derde bouwaanvraag voor 26 appartementen en een woning in de Beaulieuwijk in  Machelen. • Zowat 10% van de 7.000 bestuurders die…
01 nov '20

Armoede stijgt opnieuw
door Tina Deneyer

De armoede is de voorbije twaalf jaar in zowat alle Vlaamse gemeenten toegenomen. Dat blijkt uit de Vlaamse Armoedebarometer van Decenniumdoelen, een samenwerkingsverband van armoedeorganisaties, sociale bewegingen en de Universiteit Antwerpen.
01 nov '20

Na de storm corona: Doen wat je kan
door Nathalie Dirix

‘Samen raken we hier uit.’ Anouk Van Leynseele legt de klemtoon op het woord samen. Alsof ze ons wil aansporen om niet op te geven en de coronamaatregelen te blijven respecteren. Haar woorden maken indruk. Des te meer omdat zij als arts getuige is van al het onheil dat het coronavirus kan aanrichten
01 okt '20

Ontdek het Zoniënwoud
door Tina Deneyer

Op 18 oktober is er de Dag van het Zoniënwoud. De Stichting Zoniënwoud organiseert dan samen met een aantal partners een hele resem gratis activiteiten aan de verschillende toegangspoorten van het bos.
01 okt '20

Nieuwe school
door Tina Deneyer

In de nieuwe stadswijk 4 Fonteinen in Vilvoorde moet de nieuwe school Tangram van het gemeenschapsonderwijs (GO!) tegen september 2021 klaar zijn. De school zal plaats bieden aan 240 leerlingen.
01 okt '20

Extra geld voor extra capaciteit in scholen
door Tina Deneyer

De Vlaamse Regering trekt nogmaals meer dan 10 miljoen euro uit voor extra capaciteit in secundaire scholen van de Vlaamse Rand.
01 okt '20

Wandelzoektocht
door Tina Deneyer

Wie in Linkebeek wat onbekende plekjes wil ontdekken, kan dat vanaf 19 oktober tijdens een wandelzoektocht door de groene faciliteitengemeente. De Schat van Linkebeek leidt je langs een parcours met een vijftiental interessante bezienswaardigheden.
01 okt '20

Lezen op school
door Tina Deneyer

Vlaams minister van Onderwijs en de Vlaamse Rand Ben Weyts (N-VA) investeert ruim 2 miljoen euro in 22 projecten rond Lezen op school. Zij willen de leesvaardigheid van kinderen en jongeren opkrikken. Uit studies blijkt dat de leesvaardigheid van jongeren erop achteruitgaat.
01 okt '20

Samen lievelingsgerechten koken
door Tina Deneyer

In Machelen loopt momenteel het bijzondere project Machels Gekruid. Zeven Machelaars met een buitenlandse achtergrond geven een aantal kookworkshops in het Nederlands. Op het menu staat een gerecht uit hun land van oorsprong.
01 okt '20

Gamers aller landen verzamel u
door Tina Deneyer

De zeven gemeenschapscentra van vzw ‘de Rand’ en Just4Fun zijn gestart met het samenbrengen van gamers in de zes faciliteitengemeenten en Overijse. Samen zullen ze een gaming-liga vormen. Het gamingproject wil bewijzen dat je ook online aan gemeenschapsvorming kan doen.
01 sep '20

Coöperatieve supermarkt
door Tina Deneyer

Begin september gaat in een pand aan de Ninoofsesteenweg in Halle de eerste coöperatieve korteketensupermarkt in de regio Pajottenland-Zennevallei open.
01 sep '20

Werkgelegenheid daalt sterk
door Tina Deneyer

De coronacrisis deelt rake klappen uit aan de horeca in Vlaams-Brabant. Dat leert een studie van Acerta. In juni was het aantal jobs in de horeca gehalveerd tegenover begin dit jaar. Flexijobbers en jobstudenten zijn het zwaarst getroffen.
01 sep '20

Met de handen in het haar
door Tina Deneyer

De cultuursector reageert met gemengde gevoelens op de versoepeling van de coronamaatregelen vanaf 1 september. Vanaf dan mogen er opnieuw 200 mensen voorstellingen en andere evenementen bijwonen in een zaal en 400 buiten.
01 sep '20

Muziekroute
door Tina Deneyer

In Vilvoorde heeft cultuurcentrum Het Bolwerk, samen met muziekkenners Jan Delvaux en Jimmy De Wit, een Belpop Bonanza-route uitgewerkt doorheen de stad.
01 sep '20

1.500 km wandelen tegen Parkinson
door Tina Deneyer

Ivo de Bisschop uit Dilbeek is op 23 augustus begonnen aan zijn Stop Parkinson Walk, een tocht van 49 dagen rond België, van grenspaal naar grenspaal, goed voor in totaal 1.500 km.
01 sep '20

De maand: september 2020
door Joris Herpol

De start- en landingsbaan 07L/25R op de luchthaven van Zaventem is in augustus heraangelegd. Er kwamen 320 km nieuwe kabels, 2.000 lichtjes en 40 voetbalvelden aan asfalt bij…
01 sep '20

Fietsbrug over Ring
door Tina Deneyer

In Diegem is een aannemer gestart met de bouw van de langverwachte fietsbrug over de Brusselse Ring.
01 sep '20

Landschapsdichter
door Tina Deneyer

Het Pajottenland en de Zennevallei hebben sinds kort een eigen landschapsdichter. Maxime Savoldi, een 23-jarige student Filosofie uit Halle, kwam als winnaar uit de bus van een wedstrijd die het Regionaal Landschap organiseerde.
01 sep '20

Nieuwe provinciegouverneur
door Tina Deneyer

Jan Spooren (N-VA) gaat op 1 september aan de slag als nieuwe provinciegouverneur van Vlaams-Brabant. Hij volgt Lodewijk De Witte (SP.A) op, die na 25 jaar gouverneurschap met pensioen gaat.
06 aug '20

Fietsroutes zijn ondermaats
door Tina Deneyer

Net nu iedereen op de fiets kruipt, is het fietsrapport van de Fietsersbond en de Vlaamse Stichting Verkeerskunde niet mals voor de fietstoestand in de Vlaamse Rand.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15