ACTUA

01 mei '22

Plantentuin bestaat 225 jaar
door Tina Deneyer

De Plantentuin bestaat 225 jaar en dat wordt het hele jaar door gevierd met expo's, een kunstroute, allerlei evenementen en als kers op de taart de nieuwe eillandtuin.
01 mei '22

Wat met Westrode?
door Tina Deneyer

Het onderzoeksteam dat zich buigt over de herbestemming van de Westrode-site langs de A12 in Meise, heeft vijf mogelijke scenario’s voorgesteld.
01 mei '22

Dertig voorstellen tegen geluidsoverlast
door Tina Deneyer

De federale ombudsman voor Brussels Airport Philippe Touwaide heeft naar aanleiding van de twintigste verjaardag van de ombudsdienst een plan opgesteld met dertig voorstellen om een einde te maken aan de geluidsoverlast rond de luchthaven.
01 mei '22

Vervoersmiddelen combineren
door Tina Deneyer

In Vilvoorde kan je voortaan gemakkelijk overstappen van het ene naar het andere vervoersmiddel aan het Hoppinpunt Kassei, vlak bij bushalte Vilvoorde Vlierkens.
01 mei '22

Zestig jaar onderzoek
door Tina Deneyer

Engie Laborelec viert zijn 60e verjaardag.
01 mei '22

Aantal faillissementen stijgt
door Tina Deneyer

In de eerste drie maanden van 2022 gingen in Halle-Vilvoorde 98 bedrijven failliet, een stijging met 36% tegenover vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van dataleverancier Graydon.
01 mei '22

Noodkreet uit de politiezones
door Tina Deneyer

De noodkreet die de dertien korpschefs van Halle-Vilvoorde onlangs slaakten in een open brief aan het adres van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V), heeft zijn effect niet gemist.
01 apr '22

Veel werkvolk gezocht
door Tina Deneyer

Het aantal vacatures in Halle-Vilvoorde is historisch hoog. Het voorbije jaar ontving VDAB in ons arrondissement meer dan 24.000 vacatures. Dat is de helft meer in vergelijking met vorig jaar en het hoogste aantal in 15 jaar. In februari stonden nog 5.400 vacatures open.
01 apr '22

Sluiting zwembad domein Huizingen
door Tina Deneyer

Gedaan met zwemmen in het provinciedomein van Huizingen. Het openluchtzwembad gaat dicht. Dat heeft de deputatie van de provincie Vlaams-Brabant beslist.
01 apr '22

Erfgoeddag maakt school
door Tina Deneyer

Erfgoeddag maakt school! Zo luidt de slogan van de Erfgoeddag 2022. De komende editie belicht het erfgoed van het schoolleven.
01 apr '22

Locomotief Zellik
door Tina Deneyer

Het is nog niet duidelijk wat er zal gebeuren met de oude treinlocomotief die een wandelaar een tijdje geleden in een bosje achter een magazijn in Zellik ontdekte.
01 apr '22

De maand: april 2022
door Joris Herpol

In Diegem is ereburger en pastoor Vital Orolé (91) overleden. • Brussels Airport in Zaventem transporteerde sinds november 2020 maar liefst 1 miljard coronavaccins, waarvan 750 miljoen…
01 apr '22

Meer bier
door Tina Deneyer

Brouwerij Lindemans, die dit jaar 200 jaar bestaat, opent in het najaar een tweede productiesite in Ruisbroek, deelgemeente van Sint-Pieters-Leeuw.
01 apr '22

Trammuseum viert feest
door Gerard Hautekeur

Op zondag 24 april gooit het Trammuseum van Schepdaal de deuren open voor de viering van zijn 60-jarige bestaan. ‘Die dag organiseren we gratis rondleidingen en voorzien we hapjes en drankjes,’ aldus communicatiemedewerker Chris Lippens.
01 apr '22

Interculturele bemiddelaar voor AZ Portaels
door Tina Deneyer

Het Algemeen Ziekenhuis Jan Portaels in Vilvoorde heeft Samuel Gross aangesteld als interculturele bemiddelaar. ‘Meer en meer krijgen we te maken met patiënten die geen Nederlands, Frans of Duits spreken’, legt woordvoerder Helena Polfliet uit.
01 apr '22

De verfraaiing der bruggen
door Tina Deneyer

De gemeente Kraainem heeft het plan opgevat om drie bruggen in de gemeente te laten verfraaien met streetart.
14 mrt '22

Al twee weken is het onvoorstelbare aan de gang: opnieuw oorlog in Europa

Regisseur Sergei Loznitsa maakte in 2018 de bekroonde film Donbass, over de onrust in het oosten van Oekraïne. Precies in die regio vindt een groot deel van de huidige Russische invasie plaats, en net als in de film is de burgerbevolking nu het grootste slachtoffer.
01 mrt '22

Wereldmuziek in het Nederlands
door Bart Claes

Met 'Wij' hebben muzikanten Lennaert Maes en Andries Boone een nieuwe voorstelling klaar voor wie Nederlands leert. Ze krijgen daarbij het gezelschap van drie topartiesten met buitenlandse roots: Hussein Rassim uit Irak, Jérémie Hakeshimana uit Burundi en Asia Obstarczyk uit Polen.
01 mrt '22

Verkoopakten Coloma
door Tina Deneyer

Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw heeft na een tip van de lokale heemkundige kring op een veiling twee verkoopakten uit 1611 bemachtigd van het kasteel Coloma. De historische documenten van meer dan 400 jaar oud geven een en ander prijs over de geschiedenis van het kasteel en het domein.
01 mrt '22

Fiets- en voetgangersbrug over Ring
door Tina Deneyer

De Werkvennootschap heeft een 168 meter lange fiets- en voetgangersbrug geplaatst over de Ring in Machelen-Diegem.
01 mrt '22

Mobiliteit delen
door Luc Vanheerentals

Beweging.net Vlaams-Brabant en Brussel lanceert aan de rand van een sociale woonwijk in Moorsel een proefproject rond deelmobiliteit. Eind januari werden twee deelwagens geplaatst, in het voorjaar komen er ook deelfietsen en bakfietsen.
01 mrt '22

Jongensschool met afbraak bedreigd
door Tina Deneyer

In Grimbergen is aardig wat protest gerezen tegen de afbraak van de oude jongensschool in het centrum van de gemeente. Al meer dan 650 mensen hebben een petitie tegen de afbraak getekend.
01 mrt '22

De maand: maart 2022
door Joris Herpol

Machelen stelt een masterplan op voor het ingesloten dorpje Diegem-Lo langs de Ring. Hiermee zou het gehucht bestaanszekerheid moeten krijgen. • De parkpoort aan de Kastanjedreef in…
01 mrt '22

Taalscreening kleuters
door Tina Deneyer

In de Vlaamse Rand heeft iets meer dan 1 op de 5 kleuters in de derde kleuterklas extra taalsteun nodig om te starten in de lagere school. Dat blijkt uit de resultaten van de eerste taalscreening die er kwam op vraag van Vlaams minister voor Onderwijs Ben Weyts (N-VA).
01 mrt '22

Eén miljoen voor gebouwen in de zorg
door Tina Deneyer

Vlabinvest, het Agentschap voor woon- en zorginfrastructuur in Vlaams-Brabant, keerde het voorbije jaar in opdracht van Vlaanderen iets meer dan 1 miljoen euro subsidies uit voor investeringen in zorgvoorzieningen.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20