In deze coronatijden mogen we met zijn allen veel niet meer, maar wandelen mogen we nog wel. Dat we dat volop doen, blijkt ook uit de cijfers van Toerisme Vlaams-Brabant.
Is het allemaal onvoorstelbaar wat we nu meemaken met het coronavirus? Helemaal niet! Kijk maar hoeveel films over virussen en quarantaines er in het verleden al gemaakt zijn.
De kunstwerken zijn gemaakt en gekozen. De technische ploeg staat klaar om de tentoonstelling op te bouwen. En dan moeten de deuren toe. Het overkwam kunst- en cultuurhuizen wereldwijd.
Na een herstelling is in Asse het bronzen hopduvelbeeld op zijn vertrouwde plek op de Markt teruggekeerd. • De recyclageparken van Wemmel en Linkebeek…
Een oude boerenwijsheid: eet brandnetels voor de eerste zwaluw. Waarom? ‘Brandnetels bevatten heel veel vitamines en mineralen. Net wat je nodig hebt in de lente’, zegt Julie Deman.
Tim Flannery, gerenommeerd Australisch paleontoloog en bioloog, schreef in 2001 (tweede druk in 2019) een boek over de ecologische geologie van Amerika. In 2018 deed hij dat nog eens over, maar dan over Europa.
Vraag een doorsnee randbewoner hoeveel wilde orchideeën er in ons land groeien en je krijgt zeer uiteenlopende cijfers en vele verbaasde blikken bij het aanhoren van het eigenlijke aantal.
In het geval tijdens deze coronacrisis de ziekenhuizen in de regio tegen hun capaciteitslimiet aankijken voor de opname van covid 19-patiënten zijn er extra bedden voorzien in zogenoemde schakelzorgcentra.
Met zijn mottenvangsten inspireerde Bart Van Camp uit Gooik toenmalig Europees president Herman Van Rompuy tot een haiku, en de Engelse krant The Guardian tot een stuk over wat zijn mottenlamp leert over biodiversiteit en onze selectieve soortenblindheid.
De coronacrisis hakt economisch hard in op de luchthaven van Zaventem. Sinds begin april zijn er nog maar veertien luchtvaartmaatschappijen actief. De overgrote meerderheid moest door het verbod op niet-essentiële reizen zijn activiteiten volledig schrappen.
Filip Meysmans uit Ossel werd vorige maand door Philippe Dedoncker aangeduid om deketting voort te zetten. Meysmans kweekt wagyu-runderen en koestert de open ruimte in de Rand.
RandKrant beschreef in de voorbije nummers verschillende inspirerende plannen voor de herbestemming van kerken in de Rand. Als afsluiter formuleert Niek De Roo, coördinator van het Projectbureau Herbestemming Kerken, een aantal uitdagingen en aanbevelingen.
Woorden die ons helpen het leven te vatten. Tunde Adefioye en Ignaas Devisch vinden ze bij schrijvers en filosofen. Maar ook in de uitwisseling van hun gedachten tijdens ons gesprek.
In 2008 kwam Fatmata Saidankay in België aan. Helemaal ontredderd. Zou zij als alleenstaande, minderjarige en zwangere vrouw erin slagen om het hoofd boven water te houden?
De cultuursector was één van de eerste die spontaan maatregelen nam tegen het oprukken van het coronavirus, en volgt sindsdien de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad. Dat cultuur een van de zwaarst getroffen sectoren is, merken ook de culturele centra en gemeenschapscentra in de Rand.
‘Meditatie en medicatie zijn complementair’, zegt neuroloog Steven Laureys. De bekende hersendokter is jarenlang bezig met comapatiënten. Nu stimuleert hij ons om onze levenskwaliteit in handen te nemen door goede gewoonten aan te kweken die gezond zijn voor ons brein.
Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals
cookies) en andere technologieën. Door verder te surfen stemt u in
met het gebruik hiervan. Meer
informatie