NATUUR - goed gekruid

01 sep '20

Goed gekruid: Vogelmuur
door Lene Van Langenhove

Voedzaam en overvloedig aanwezig, het hele jaar door. Dat is vogelmuur. Herboriste Veerle De Vos vertelt met plezier over een van haar favorieten.
01 jun '20

Goed gekruid: Magie uit de Andes
door Lene Van Langenhove

In het Peruviaanse gebergte groeien twee kruidachtige planten waarvan de Inca’s de heilzame effecten al kenden: kattenklauw en maca. Louise Willems legt uit hoe ze je kunnen helpen om je immuunsysteem te versterken.
01 mei '20

Goed gekruid: Lokaal superfood
door Lene Van Langenhove

Een oude boerenwijsheid: eet brandnetels voor de eerste zwaluw. Waarom? ‘Brandnetels bevatten heel veel vitamines en mineralen. Net wat je nodig hebt in de lente’, zegt Julie Deman.
01 apr '20

Goed gekruid: Sumak
door Lene Van Langenhove

Wie zou ooit gedacht hebben dat je van de donkerrode, fluweelzachte pluimen die aan de sumakboom groeien een poeder kon maken? De fluweelboom heeft takken en vruchten bedekt met donzige haartjes. De vruchten worden geoogst, gedroogd en fijngemalen tot een poeder met een friszure, subtiele smaak.
01 mrt '20

Goed gekruid: Duizendblad
door Lene Van Langenhove

Een zo breed mogelijk assortiment kruiden telen, volledig biologisch en volgens de seizoenen. Dat is het concept van Duizendblad. Het is een schatkamer aan planten en kruiden, waarvan je slechts een klein deel in de winkel vindt.
27 jan '20

Goed gekruid: Brusselse hop is hip
door Sofie Van den Bergh

Hop is een substantieel onderdeel van bier. Sinds enige tijd wordt het opnieuw in onze regionen gecultiveerd. In de streek rond Asse, en nu ook in Brussel.
01 dec '19

Goed gekruid: Eikels om op te eten
door Sofie Van den Bergh

Lakenaar Ben Brumagne is plantenkenner, wildplukker en ecologisch verantwoord ondernemer. Hij baat Forest to Plate uit in het kleine dorpje Vireux Molhain aan de Belgisch-Franse grens.
01 nov '19

Goed gekruid: Het EHBO-plantje
door Sofie Van den Bergh

GoedGekruid brengt ons deze keer naar Meise. We kloppen aan bij Martine Van Den Broeck, plantenfanaat, voormalig snijbloemenkweker, kruidengids, planteninventarisator en meesterherborist.
01 okt '19

Goed gekruid: De wondere wereld van de thee
door Sofie Van den bergh

In onze zoektocht naar kruiden, komen we deze keer terecht bij Univers du Thé, het kleine theewinkeltje van Daniel Grosfeld aan de Zavel in Brussel.
01 sep '19

Goed gekruid: Kruiden doen het werk
door Tine Maenhout

In Halle is Herboristerie Kruidotheek een klein paradijs voor wie geïnteresseerd is in de vele boeiende toepassingen van de kruidengeneeskunde.
01 jun '19

Goed gekruid: Gouden draadjes
door Tine Maenhout

Bij het aanbreken van de zomer duiken op zowat alle Vlaams-Brabantse markten de paellapannen op. Geur, kleur en smaak worden in dit gerecht gemaakt of gekraakt door de kwaliteit van het basisingrediënt: saffraan.
01 mrt '19

Toveren met kruiden
door Tine Maenhout

Meer dan 150 bijzondere kruiden vind je bij Sanguisorba. ‘Ik zit elke dag met mijn handen in de grond. Dat maakt mij intens gelukkig’, zegt oprichter Bart Belmans.