NATUUR - goed gekruid

01 dec '19

Goed gekruid: Eikels om op te eten
door Sofie Van den Bergh

Lakenaar Ben Brumagne is plantenkenner, wildplukker en ecologisch verantwoord ondernemer. Hij baat Forest to Plate uit in het kleine dorpje Vireux Molhain aan de Belgisch-Franse grens.
01 nov '19

Goed gekruid: Het EHBO-plantje
door Sofie Van den Bergh

GoedGekruid brengt ons deze keer naar Meise. We kloppen aan bij Martine Van Den Broeck, plantenfanaat, voormalig snijbloemenkweker, kruidengids, planteninventarisator en meesterherborist.
01 okt '19

Goed gekruid: De wondere wereld van de thee
door Sofie Van den bergh

In onze zoektocht naar kruiden, komen we deze keer terecht bij Univers du Thé, het kleine theewinkeltje van Daniel Grosfeld aan de Zavel in Brussel.
01 sep '19

Goed gekruid: Kruiden doen het werk
door Tine Maenhout

In Halle is Herboristerie Kruidotheek een klein paradijs voor wie geïnteresseerd is in de vele boeiende toepassingen van de kruidengeneeskunde.
01 jun '19

Goed gekruid: Gouden draadjes
door Tine Maenhout

Bij het aanbreken van de zomer duiken op zowat alle Vlaams-Brabantse markten de paellapannen op. Geur, kleur en smaak worden in dit gerecht gemaakt of gekraakt door de kwaliteit van het basisingrediënt: saffraan.
01 mrt '19

Toveren met kruiden
door Tine Maenhout

Meer dan 150 bijzondere kruiden vind je bij Sanguisorba. ‘Ik zit elke dag met mijn handen in de grond. Dat maakt mij intens gelukkig’, zegt oprichter Bart Belmans.