22 apr '17

Twee dagen
Toer de Geuze

2888
door Joris Herpol
Toer de Geuze bestaat twintig jaar. Op 6 en 7 mei kan je de geuzebrouwerijen van het Pajottenland en de Zennevallei bezoeken.

De toer werd voor de eerste keer georganiseerd in oktober 1997. Toen openden brouwerijen Boon, De Cam, De Troch, 3 Fonteinen, Lindemans en Timmermans hun deuren. Sindsdien wordt de openbrouwerijendag om de twee jaar georganiseerd door de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL).

HORAL-voorzitter Frank Boon: ‘Aan de oorspronkelijke succesformule is niets gewijzigd. De Toer de Geuze is uitgegroeid tot het grootste bierevenement van Vlaams-Brabant. Twee jaar geleden namen meer dan 10.000 mensen deel. Dit jaar verwachten we nog meer volk. Daarom wordt het over twee dagen gespreid.’

Met de Toer de Geuze wil HORAL het vakmanschap van de lambiekbrouwers en geuzestekers onder de aandacht brengen. Er worden ook veel bezoekers uit het buitenland verwacht. Aan het bezoekerscentrum De Lambiek in Alsemberg wordt er een pop-up camping geïnstalleerd. Je kan de toer met eigen vervoer of met bussen afleggen. De toegang tot de brouwerijen is gratis.

infoToer de Geuze