01 dec '19

Geurkaarsjes voor de Warmste Week

2770
door Michaël Bellon
Wil je in het kader van de Warmste Week graag een Wemmelse actie steunen? 'CVI in het Licht' is zo’n warm initiatief.

CVI staat voor Cerebrale Visuele Inperking. Het is een neurologische aandoening die maakt dat de verbinding tussen ogen en hersenen verstoord is. Mensen die aan CVI lijden, kunnen in zeker mate wel zien, maar er schort iets aan de analyse van de beelden. Ze hebben last met de verwerking van bewegende beelden, ze kunnen afstanden niet goed inschatten, ze kunnen zich geen ruimtelijke figuren inbeelden of ze kunnen niet tegelijkertijd luisteren en zien.

Omdat je het nauwelijks aan mensen kan zien dat ze met een CVI te maken hebben, kennen veel mensen de aandoening niet. De zesjarige Charlotte Vandervoorde uit Wemmel leeft met CVI en nam samen met haar gezin en haar meter het initiatief om de aandoening meer bekendheid te geven. Hun actie helpt Centrum Ganspoel in Huldenberg, dat onder meer via het team voor scholen en thuisbegeleiding ondersteuning biedt aan kinderen en volwassenen met een visuele en visueel-meervoudige beperking.

Wie voor 5 euro een zakje met 8 geurkaarsjes koopt van CVI in het Licht, koopt dus niet alleen licht en warmte, maar steunt ook een goede zaak.

 

 Bestellen kan tot en met 22 december door het bedrag over te schrijven op BE33 3775 1251 9846 met vermelding van je naam. De kaarsjes zijn ook te koop in Cultuur Bar Bar - Zandloper (elke dag open vanaf 11 uur, gesloten op zondagavond), in het cafetaria van woonzorgcentrum Hestia (elke dag open van 14 tot 17 uur), in café Op 't Hoeksken (elke dag open vanaf 8 uur, woensdag gesloten).