01 mrt '18

Heraanleg Vierarmenkruispunt

3833
door Tina Deneyer
In Tervuren wordt er momenteel gewerkt aan de aansluiting van het Vierarmenkruispunt met de Tervurenlaan. De file aan het befaamde kruispunt is daardoor nog wat langer dan normaal. Vooral het verkeer dat de Vierarmentunnel richting Zaventem neemt, ondervindt flink wat hinder.

‘Werken aan de weg zonder hinder kan jammer genoeg niet’, zegt Anton De Coster van het Agentschap Wegen en Verkeer. ‘Sinds mei vorig jaar werken we aan de aanleg van nieuwe, vrijliggende fietspaden langs de Tervurenlaan. Het gaat om een afstand van 2,5 kilometer vanaf de rotonde met de Jazzfontein tot het Vierarmenkruispunt op de grens met het Brussels Gewest. Bedoeling is om enerzijds de scholieren van de plaatselijke scholen veiliger te kunnen laten fietsen en anderzijds pendelaars op de as Leuven-Brussel te overtuigen om vaker de fiets te nemen.

Het kruispunt met de Brusselsesteenweg en de Tervurenlaan wordt multimodaal. Er komt een overdekte fietsenstalling, en trams en bussen krijgen voorrang door nieuwe, slimme verkeerslichten. Tegen half maart moeten de werken aan het Vierarmenkruispunt achter de rug zijn. Als alles volgens plan verloopt, zijn tegen de zomervakantie ook de andere fases afgewerkt.’