01 nov '17

Tweede leven
voor Teirlinckhuis

3134
door Tina Deneyer
De lucht boven het Herman Teirlinckhuis in Beersel is eindelijk opgeklaard. De gemeente verkoopt het huis aan cultuurliefhebber Gino Coorevits, die het voor 35 jaar in erfpacht geeft aan de vzw Het huis van Herman Teirlinck. De nieuwe vzw pakt meteen uit met een reeks activiteiten.

Cultuurmanagers Sigrid Bousset en Hugo De Greef zijn de drijvende krachten achter de nieuwe vereniging. Ook onder meer auteur David Van Reybrouck, politicus Herman Van Rompuy en advocaat Johnny Maeschalck zijn lid.

De nieuwe vzw pakt meteen uit met een reeks activiteiten in het Herman Teirlinckhuis. ‘Zo is er op 11 en 12 november een eerste opendeurweekend in het huis en de prachtige tuin. Voor het eerst in drie jaar kan je de bijzondere plek weer bezoeken’, zegt Sigrid Bousset.

‘Op 11 november komen zeven acteurs onder wie Jan Decleir, François Beukelaers, An Tuts en Dirk Roofthooft lezen uit het werk van Herman Teirlinck. Op 15 december wordt in het huis de biografie over Teirlinck van Stefan Van den Bossche voorgesteld.’

In de zomer van 2018 moet de restauratie van het huis starten. De oorspronkelijke meubels komen ook terug en op de eerste verdieping wordt een appartement ingericht voor een artist in residence. Eens het huis is gerestaureerd, wil de vzw er twee keer per maand een literair-culturele activiteit organiseren.

www.huisvanhermanteirlinck.be

REAGEREN

Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels.