26 jan '17

Op zoek naar het juiste woord

3246
door Lene Van Langenhove

Poëzie associëren we niet meteen met spannend of grappig, maar Maud Vanhauwaert geeft het genre een frisse twist. De schrijfster - bekend van haar poëtische bijdragen in het televisieprogramma Iedereen beroemd - treedt al jaren op met eigen teksten. Haar bundels Ik ben mogelijk en Wij zijn evenwijdig werden gelauwerd met verschillende prijzen.

Met haar eerste voorstelling Het is de moeite brengt ze iets tussen poëzie en cabaret, het resultaat van een zoektocht om de afstand tussen podium en publiek met woorden te overbruggen. Met dat zoeken naar de juiste woorden, naar het perfecte beeld, naar zichzelf, is ze naar eigen zeggen nog een heel leven zoet. Zeker omdat ze ervan houdt om zichzelf aan het wankelen te brengen.

Ze kent haar klassiekers, maar dweept er niet mee. Het is de moeite blijft dan ook toegankelijk. Met een ongelooflijke naturel laat Vanhauwaert gedichten uitmonden in anekdotes en schetst ze uiterst herkenbare situaties uit haar jeugd. Nee, dit soort poëzie laat zich niet makkelijk op een kussensloop of briefkaart drukken. • lvl


DO • 26 JAN • 20.30
Het is de moeite
Maud Vanhauwaert
Jezus-Eik, GC de Bosuil, 02 657 31 79