01 mrt '20

Nieuw cijferboek brengt Vlaamse Rand in kaart

2419
door Tina Deneyer
Het Agentschap Binnenlands Bestuur heeft een nieuw 'Cijferboek Vlaamse Rand' uitgebracht. Het document geeft een overzicht van allerhande nuttige cijfers over de regio.

Daaruit blijkt onder meer dat het aantal inwoners in de Vlaamse Rand op tien jaar tijd met 8% steeg, terwijl het Vlaamse gemiddelde op 6% ligt. Met 892 inwoners per km2 is de bevolkingsdichtheid in de Vlaamse Rand ook dubbel zo groot als in een doorsnee Vlaamse gemeente. ‘Documenten als het Cijferboek zijn belangrijk’, vindt Vlaams minister voor de Vlaamse Rand Ben Weyts (N-VA). ‘Als je een degelijk beleid wil uitstippelen, dan moet je vanuit de feiten kunnen vertrekken. Dankzij instrumenten als het Cijferboek Vlaamse Rand, dat tweejaarlijks verschijnt, kunnen we aan de slag met correct en helder cijfermateriaal.’ Ook het Brussels Instituut voor Statistiek en Analyse heeft zopas de MiniBru 2020 uitgegeven. Het bevat de recentste kerncijfers over het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Wie een hoofd heeft voor cijfers of een en ander wil vergelijken, weet waar terecht.

 Het Cijferboek Vlaamse Rand kan je raadplegen via www.vlaamserand.be/cijfers. Voor Brussel kan je terecht op www.bisa.brussels.be