08 jul '22

Nieuwe brug in Vilvoorde

2851
door Tina Deneyer
Enige tijd geleden werd een belangrijke mijlpaal genomen voor de fiets- en voetgangersbrug over het Zeekanaal Brussel-Schelde in Vilvoorde. De twee mobiele brugdelen met elk een lengte van meer dan 30 meter en een gewicht van 140 ton zijn vakkundig op hun plaats gelegd.

‘De komende maanden wordt de brug verder afgewerkt en getest’, legt Chris Danckaerts, gedelegeerd bestuurder van De Vlaamse Waterweg uit. ‘De brug wordt voorzien van leuningen, een wegdekbekleding en liften. In het najaar worden op de rechterkanaaloever de pleinzone en op de linkerkanaaloever een parkje ingericht. Als de werken verder volgens plan verlopen, kan de brug in december van dit jaar in gebruik worden genomen.’

De nieuwe brug die de Brusselsesteenweg en het Broekplein verbindt, moet een veilige oversteek garanderen voor voetgangers en fietsers tussen de nieuwe wijk 4 Fonteinen en het domein Drie Fonteinen. Ze zal ook deel uitmaken van de fietsroute Van Basiliek tot Basiliek. Een naam heeft de nieuwe brug nog niet. Tot 15 augustus kan iedereen daarvoor suggesties doen via www.vilvoorde.be/brug.