01 mei '21

Nieuwe fietskaart

1860
door Tina Deneyer
Toerisme Vlaams-Brabant lanceert een nieuwe fietskaart. Aanleiding is de vernieuwing van het fietsnetwerk in de Groene Gordel.

‘Er zijn extra trajecten en knooppunten bij gekomen in de Groene Gordel en nieuwe bewegwijzering geplaatst, goed voor 1.100 km fietsplezier’, zegt gedeputeerde voor Toerisme Gunther Coppens (N-VA). De voorbije maanden zijn in de regio bijna 12.000 nieuwe borden geplaatst, de oude zijn weggenomen. ‘De thematische fietslussen, bewegwijzerd met 6-hoekige wit-rode borden, zijn opgenomen in het fietsnetwerk. De bewegwijzering van deze fietslussen is weggenomen. Wie de fietslussen wil rijden, kan dat nog steeds, maar dan door de knooppuntenbewegwijzering te volgen. Op de fietskaart vind je 150 km nieuwe trajecten, 80 km verbeterde trajecten en 100 nieuwe knooppunten.’ Op het vernieuwde fietsnetwerk kwamen er ook twee toegankelijke routes bij voor mensen met specifieke noden: de Sportimoniumroute vanuit Vilvoorde naar Zemst en de Halle-Leeuw-route vanuit Halle naar Sint-Pieters-Leeuw.

 De nieuwe fietskaart kost 7 euro en is te koop in de boekhandels en toeristische infokantoren of online via www.toerismevlaamsbrabant.be/publicaties. Fietstochten op het netwerk kan je ook plannen via www.toerismevlaamsbrabant.be/fietsrouteplanner