01 mrt '20

Nieuwe welzijnscampus 

3711
door Tina Deneyer
De bouw van de nieuwe welzijnscampus in Wemmel is zopas gestart. Daar zullen het OCMW, de diensten Vrije Tijd en Welzijn en de bibliotheek onderdak krijgen.

‘Op de site aan de Prins Boudewijnlaan wordt een nieuwbouw gebouwd naast de bestaande Residentie’, legt OCMW-voorzitter Armand Hermans (LB Wemmel) uit. ‘In de nieuwbouw komen de bibliotheek en het OCMW. In het schakelstuk tussen het nieuwe en het bestaande gebouw krijgt het lokaal dienstencentrum zijn plaats. De huidige aanbouw aan de Residentie wordt afgebroken.’ Om de nieuwe bibliotheek zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor kinderen en jongeren organiseert de gemeente de komende maanden een aantal workshops waarin ze zelf hun ideeën rond de vormgeving en inrichting kunnen geven. Het hele project van de welzijnscampus kost in totaal 6,5 miljoen euro. Wemmel krijgt 800.00 euro subsidies van de Vlaamse overheid. De bouw van de campus zal twee en een half jaar duren. Het verloop van de werken kan je volgen op www.wemmel.be/nl/ welzijnscampus.

 Ben je tussen 12 en 16 jaar en heb je interesse om tijdens de workshops op 18 maart, 25 maart en 1 april mee te denken over de nieuwe bibliotheek? Schrijf je dan voor 13 maart in bij de Jeugddienst: vtw@wemmel.be of 02 462 03 90