01 okt '21

Pelgrimstocht om Parkinson te stoppen

2493
door Tina Deneyer
Als alles goed gaat, rondt Dirk Vandervelden uit Wemmel begin oktober zijn fietstocht af naar het befaamde Santiago de Compostella. Vandervelden vertrok op 10 september vanuit Doornik.

Met zijn Santiago Stop Parkinson Ride wil hij 5.000 euro ophalen voor de vzw Stop Parkinson, die onderzoek financiert naar de ziekte. ‘Jammer genoeg gebeurt er te weinig onderzoek naar de hersenziekte’, vindt Vandervelden. ‘En dat terwijl er in België 40.000 mensen aan de ziekte lijden; 15% van hen is jonger dan 45 jaar.’ Zijn fietstocht leidt Vandervelden door Frankrijk via de Atlantische kust naar de Pyreneeën, richting Compostella. ‘Ik verwacht er heel wat boeiende mensen, maar ook mezelf, tegen te komen’, zei hij bij zijn vertrek. ‘Het is en blijft een pelgrimstocht, die hopelijk heel wat boeiende verhalen en inzichten met zich mee zal brengen.’

Update: op 28 september zat Dirk zijn reis naar Compostella erop, het verslag kan je op zijn Facebookpagina lezen.

 De actie van Dirk Vandervelden steunen kan nog steeds door geld te storten op het rekeningnummer BE84 0689 4046 6759 met de mededeling ‘Compostella Santiago 2021’. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.