23 feb '16

Samenloop van omstandigheden

5776
door Herman Dierickx
Tttzzz, bbrrr. Tussen het boren en het vijlen door vernam ik van mijn nieuwste tandarts dat zijn dochter het ontwerp voor de Kruittuin in Vilvoorde heeft gemaakt, en dat ze daarvoor enkele bijzondere uitgangspunten heeft genomen.

Tttzzz, bbrrr. Mijn vroegere tandarts is al even met pensioen en ik moest op zoek naar een andere Chinese vrijwilliger om zich over mijn wat beheerachterstand opgelopen eetkamer te ontfermen.

De gelukkige is gevonden, mijn eerste bezoek dateert van half december jongstleden. Omdat er aan die winkel nogal wat werk was, moest ik verschillende keren opdraven en zo raakten we in gesprek over allerlei onderwerpen.

Tttzzz, bbrrr. Tussen het boren en het vijlen door vernam ik dat zijn dochter het ontwerp voor de Kruittuin in Vilvoorde heeft gemaakt, en dat ze daarvoor enkele bijzondere uitgangspunten heeft genomen.

De oren van de journalist in mij gingen ver openstaan. Ik rook een verhaal. Hoe de dochter precies te werk is gegaan?

Tja, dat is een heel verhaal dat je in Randkrant van april 2016 kan vernemen. Daarin staat een uitgebreide toelichting over alles wat met de Kruitfabriek en omgeving aan de orde is.

Ttzzz, bbrrr. Dit is wat men noemt: een merkwaardige samenloop van omstandigheden. Tanden in orde én een mooi verhaal. Zoiets als die klap en die twee vliegen.