01 jun '18

Sport, spel en muziek

2483
door Tina Deneyer
Op zondag 2 september wordt er in de Vlaamse Rand gespeeld, gedanst en gesport tijdens de zesde editie van het Gordelfestival.

Wandelingen en fietstochten starten in het provinciedomein van Huizingen en focusgemeente Tervuren. Je kan er lokale producten op de streekproductenmarkt ontdekken en er wordt een sport- en speldorp ingericht met een hindernissenparcours en springkastelen. ‘Naast fietsen en wandelen staat er op beide locaties heel wat animatie op het programma. Het wordt een cocktail van sport, spel en muziek’, zegt Nicolas De Koker van medeorganisator Flanders Classics.

Het paradepaardje blijft de fietstocht van 100 kilometer die je onder meer door de faciliteitengemeenten leidt. ‘Vorig jaar was het concept van de pelotons voor de 100 kilometer een groot succes. Daarom breiden we dit onderdeel uit naar acht pelotons met verschillende snelheden. In elk peloton kunnen 125 fietsers meerijden. De start wordt gegeven in Tervuren. Wie minder geoefend is, kan ook kiezen voor de individuele Druivenroute van 20, 40 of 60 kilometer.’

 www.gordelfestival.be