01 sep '22

Een toffe zondag

1407
door Tina Deneyer
Op zondag 4 september kan je de Vlaamse Rand al wandelend en fietsend verkennen tijdens de Gordel. Trefpunten dit jaar zijn het provinciedomein van Huizingen en de Plantentuin in Meise. Vanuit Huizingen kan je kiezen uit wandelingen van 5, 11 of 16 km en fietstochten van 24, 43 of 62 km.

De Plantentuin in Meise is het vertrekpunt voor wandelingen van 5, 11 of 14 km en fietstochten van 21, 38 of 60 km. Wie van wat uitdaging houdt kan kiezen voor het fietsparcours van 100 km of een rit in peloton van 125 km. Nieuw dit jaar is de Gordelcross in het provinciedomein van Huizingen. Kinderen tussen 6 en 12 jaar kunnen er in de voormiddag een initiatie veldrijden volgen op een toegankelijk parcours. In de namiddag staat ook een demowedstrijd op het programma met veldrijders van vroeger en nu. Nadien kan iedereen vrij het veldritparcours verkennen.

Ook aan animatie is er geen gebrek tijdens de Gordel. Kinderen kunnen hun hart ophalen in het VIKdorp in het provinciedomein van Huizingen. Er zijn optredens voor jong en oud met als afsluiter #LikeMe. De Plantentuin in Meise laat bezoekers ter gelegenheid van de Gordel op 4 september gratis binnen, en ook daar worden de Gordelaars getrakteerd op optredens en animatie. Deelnemen aan de Gordel is zoals altijd gratis, maar je registeren is wel nodig. Dat kan vooraf online of op de dag zelf bij de start. Door de registratie ga je verzekerd op pad en maak je kans op leuke prijzen. De Bûûmplanters planten een boom per geregistreerde deelnemer.

Meer info: www.degordel.be