23 nov '14

Win: De kunst van het moorden van Tim Parks

5507
door GS
Schrijf je in op onze site en win De kunst van het moorden van Tim Parks. De Engelse auteur, die al ruim dertig jaar in Italië verblijft en schitterende romans op zijn palmares heeft staan, beschrijft het intrigerende verhaal van een Engelsman in Verona, die het schijnbaar gemaakt heeft.

WIN De kunst van het moorden van Tim Parks
Sapperlootjes. Het gebeurt mij niet vaak dat ik te snel ben. En toch. Toen ik in RandKrant van september 2014 De Cirkel van Dave Eggers uitriep tot beste boek van het jaar kon ik niet vermoeden dat die dekselse Tim Parks met De kunst van het moorden zou uitpakken. En hoe! Deze Engelse auteur, die al ruim dertig jaar in Italië verblijft en enkele schitterende romans op zijn palmares heeft staan, beschrijft het intrigerende verhaal van een Engelsman in Verona, die het schijnbaar gemaakt heeft. Een intelligent man maar ook duister, want een meervoudige moordenaar met een opspelend geheugen.

Ik heb mijn fauteuil voor het raam gezet en las 350 razend knappe en humoristische bladzijden over afstamming, huichelarij van de hogere klassen, de clerus, de politiek, over migratie en hoe er naar vreemden wordt gekeken, over zich beter voordoen, over - tiens - denken dat we alles kunnen controleren, over kunst en de kunst van het kopiëren, over geheimen en herinneren, over vertwijfeling, over vooroordelen en clichés. En ja, ik dacht: dit boek is het waard om door vele mensen gelezen te worden. Dus geven we er een aantal van weg. Misschien aan jou?

BTW: De Cirkel blijft een steengoed boek over de waanzinnige digitale revolutie die ons in zijn greep krijgt, ‘over hoe we onszelf overschatten, denken alles te kunnen controleren en ons daarmee de dieperik insleuren’, zo schreef ik.

En zie, zelfs die goede oude RandKrant ‘gaat digitaal’, zoals dat tegenwoordig zo mooi wordt gezegd. Niet omdat we onszelf overschatten of denken alles te kunnen controleren, maar omdat onze oplage wordt gehalveerd en we jou altijd en elke maand via onze vernieuwde website op de hoogte willen houden. Blijf aangeschakeld. Schrijf je in op onze website en win het boek De kunst van het moorden van Tim Parks.

Met dank aan PASSA PORTA Bookshop Brussel.