15 aug '13

De keuze van... Sofie Decorte (GC de Boesdaalhoeve)

5651
door Sofie Decorte
Vorig seizoen zag ik Lee van het jonge gezelschap Corpus Ca. Ze maakten een hartverscheurende voorstelling over het leven van Lee Krasner, vrouw van Jackson Pollock. Zelden werd ik zo aangegrepen door een voorstelling.

In de keuze geven programmatoren van de culturele centra in de Rand aan naar welke voorstelling uit het eigen centrum en een ander centrum in de Rand of Brussel ze dit seizoen uitkijken, alsook hun all-time favorite.

Sofie DECORTE (centrumverantwoordelijke GC de Boesdaalhoeve Sint-Genesius-Rode)

In eigen centrum kijk ik dit seizoen uit naar een paar heel sterke singer/songwriters. Twee daarvan, Wannes Cappelle en Hannelore Bedert, komen uit mijn eigen West-Vlaamse heimat, maar toch zou ik hier Tom Vanstiphout naar voor willen schuiven. Hij mag als gitarist de grote namen uit ons Vlaanderland begeleiden, denk aan Clouseau, Milow, Kommil Foo, ... Wat weinigen weten is dat hij zelf ook een prachtige songwriter en begenadigd zanger is. Op 11 december brengt hij een speciale gast mee. Dat moet vuurwerk geven.

Vorig seizoen zag ik Lee van het jonge gezelschap Corpus Ca. (foto). Ze maakten een hartverscheurende voorstelling over het leven van Lee Krasner, vrouw van Jackson Pollock. Zelden werd ik zo aangegrepen door een voorstelling. Ik ben dan ook blij dat ze dit seizoen hernomen wordt, op 23 oktober in CC Westrand.

Een echte all-time favorite heb ik niet, maar ik herinner me wel levendig de voorstelling Maanziek met Wouter Deprez en, jawel, Wannes Cappelle. Ik zag hem voor het eerst aan het werk en was meteen verkocht. Ondertussen kan ik het aantal concerten met hem en zijn Zesde Metaal niet meer op een hand tellen. Telkens valt het me op hoe oprecht zijn muziek is. Recht uit het hart, zonder pretentie.