05 nov '13

De keuze van... Veerle Kerckhoven (BRONKS)

4733
door VK
Ik kijk uit naar het EXPORT/IMPORTfestival op 9, 10 en 11 november, één van de hoogtepunten van ons seizoen. Het festival is toegankelijk voor een meertalig publiek, er spelen voorstellingen uit het buitenland en we hebben internationale programmatoren te gast. Een mix van mensen, talen en culturen!

In de keuze geven programmatoren van de culturele centra in de Rand en Brussel aan naar welke voorstelling uit het eigen centrum en een ander centrum in de Rand of Brussel ze dit seizoen uitkijken, alsook hun all-time favorite.  

Veerle KERCKHOVEN (BRONKS)

Ik kijk uit naar het EXPORT/IMPORTfestival op 9, 10 en 11 november, één van de hoogtepunten van ons seizoen. Tijdens dit festival staan er veel goede voorstellingen op het programma, en er hangt ook een unieke sfeer. Het festival is toegankelijk voor een meertalig publiek, er spelen voorstellingen uit het buitenland en we hebben heel wat internationale programmatoren te gast. Kortom, een mix van mensen, talen en culturen.

De voorstellingen waar ik heel hard naar uitkijk tijdens het festival zijn Operatie Charlie en zwaluw zang. Operatie Charlie is een BRONKSproductie die vorig seizoen in première ging en waarop jongeren heel positief reageerden. Er staan vier fantastische acteurs op de scène, waarvan drie bekende BRONKSgezichten. Hoe energiek, dynamisch en een tikkeltje rauw Operatie Charlie is, zo ingetogen en poëtisch is zwaluw zang van Krokusfestival & Theater STAP. Theater STAP maakt voorstellingen met mensen met een mentale beperking. Heel straf en schoon om te zien dat er van beperking eigenlijk totaal geen sprake is.

Los van de voorstellingen kijk ik ook uit naar de feestjes elke avond. Een dansje, een drankje, ... de perfecte manier om een festivaldag af te sluiten.

Mijn all-time favorite is 32 rue Vandenbranden van Peeping Tom (foto). Een visueel verbluffend pareltje dat ontroert en verbaast. Alles klopt in deze voorstelling. Een oogverblindende scenografie, uitstekende dansers en een topzangeres. Ik heb de voorstelling al drie keer gezien en ik zou ze graag nog eens zien.

Het volledige programma van het EXPORT/IMPORTfestival op: www.bronks.be