10 jul '13

David Legrève
De vier seizoenen

5077
door David Legrève
Huisfotograaf David Legrève wekt in onze fotoreeks de vier seizoenen zijn persoonlijke beeldrijke jaargetijden tot leven. Exclusief op onze website.

De vier seizoenen: lente © David Legrève

lente: 'Park life'

'Een boksleraar traint zijn partner terwijl hun kinderen in een prieeltje spelen. Dit tafereel in Vilvoorde doet heel Brits aan. De edele Engelse bokssport die wordt beoefend in de buitenlucht op een goed onderhouden grasmat. Van het soms agressieve karakter van de vechtsport is niets te merken. Enkel de gratie en het respect blijven over.'

 

De vier seizoenen: zomer © David Legrève

zomer: 'Those were the days'

Zomer en zon! Deze foto nam ik in Meise tijdens een meeting van Amerikaanse wagens bij garage Cars of America. Back in the fifties met die prachtige oldtimers, maar ook future’s calling met spiksplinternieuwe exemplaren, die je er kon bewonderen, besnuffelen en bestijgen. Coverband The Supernatural Heroes zorgde voor de muziek. Een springkasteel, winkelstandjes met Amerikaanse pracht en de zon voltooiden de juiste spirit en brachten heel wat nieuwsgierige kijklustigen naar de Kapellebaan.

 

De vier seizoenen: herfst © David Legrève

herfst: 'Paardje in galop'

Herfst doet bewegen. Tussen het drukke verkeer op de grote ring rond Brussel ter hoogte van Hoeilaart duikt er plots een paard met ruiter op. Statig gezeten op zijn beauty steekt hij het kruispunt over, netjes de signalisatie respecterend. Man en paard lijken deze herfstwandeling de normaalste zaak van de wereld te vinden. Het moet niet altijd paardenkracht onder de motorkap zijn.

 

De vier seizoenen: winter © David Legrève

winter: 'Te licht'

‘Lichtpollutie. Nutteloze verlichting, je komt het overal tegen. Ik blijf verbaasd kijken naar al die verspilling. Waarom toch, waarom dat licht op die plaats? Tegelijkertijd is datzelfde licht de enige reden om deze foto te maken. En ook het enige middel om hem te maken. Zonder licht geen foto.’