28 apr '17

Mens en dier
in de eigen habitat

3195
door Nathalie Dirix
De kunsttriënale Furament in Tervuren zet dit jaar opnieuw het waardevolle artistieke verleden van dit kunstdorp in de bloemetjes. Het centrale thema is de veranderende leefomgeving van mens en dier.

Klinkt het woord furament jou niet meteen vertrouwd in de oren? Dan wil je waarschijnlijk weten dat het een samensmelting is van ‘Fura’, de Latijnse vertaling van Tervuren en ‘evenement’. Furament is een kunstevenement dat om de drie jaar in Tervuren plaatsvindt. In 1993 werd het door de Vrienden van de School van Tervuren in het leven geroepen. Dit jaar is Furament aan zijn negende editie toe.

Deze keer is het thema ‘habitat’. De werken staan in het teken van de leefomgeving van mens en dier. Dat die leefomgeving voortdurend evolueert, maken sommige kunstwerken meer dan duidelijk. Het beeld van een vrouw bij de bakoven of arbeiders die hooi op het platteland oogsten, ze zijn de stille getuigen van een verleden dat niet zo erg lang achter ons ligt. Ook de hedendaagse werken nodigen je uit om stil te staan bij de omgeving die ons als mens omringt en de schoonheid ervan te ervaren.

Furament 2017 loopt van 28 april tot 18 juni. Elke vrijdag, zaterdag en zondag kan je vijf types tentoonstellingen gratis bezoeken. Een gevarieerd aanbod van schilderijen van oude en nieuwe meesters, kleine beeldhouwwerken, foto’s en kindertekeningen wordt op twee locaties tentoongesteld. Wil je deze expo meepikken, dan zijn De Zevenster en De Warandepoort de plaatsen waar je moet zijn.

 

28 APRIL TOT 18 JUNI
Furament 2017
Thema: habitat.
Tervuren, verschillende locaties, www.vriendensvt.be