24 mei '17

Geld voor groen in scholen

2859
door Joris Herpol
De provincie Vlaams-Brabant trekt dit jaar 56.607 euro uit om natuurprojecten in scholen te steunen die de biodiversiteit op en rond hun domein een extra impuls willen geven. Het gaat onder meer om scholen in Asse, Grimbergen, Halle, Merchtem, Opwijk, Wemmel en Vilvoorde.

‘Kinderen hebben nood aan natuur, maar in het dichtbevolkte Vlaams-Brabant is dat niet gemakkelijk’, zegt gedeputeerde voor Milieu Tie Roefs (Groen). ‘Het is dus zinvol dat ze via hun school in contact worden gebracht met de natuur. Daarom ondersteunt de provincie natuurprojecten in heel wat scholen.’

In basisschool De Knipoog in Vilvoorde gaat het bijvoorbeeld om een groene speelplaats, een speel- en bloemenheuvel, een speelbos, een hoogstamboomgaard en een doolhof van inheemse hagen.

In de gemeentelijke basisschool in Wemmel zal de speelplaats dit najaar groene natuurlijke speelelementen krijgen en in september volgt een appelpluk in de boomgaard.

In de Tuinbouwschool in Merchtem wordt de komende drie jaar een ‘proeftuin’ met moestuintjes, een kippenweide en bijenhal aangelegd, zodat leerlingen er zelf kunnen experimenteren.

REAGEREN

Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels.