01 sep '21

Haal je hartje op tijdens De Gordel

2492
door Joris Herpol
Van 28 augustus tot en met 5 september kan je jouw hartje ophalen in de groene Vlaamse Rand. De Gordel pakt uit met een uitgebreid aanbod aan sportieve-, muzikale-, en familieactiviteiten. De gemeenschapscentra van vzw ‘de Rand’ krijgen daarbij extra aandacht.

Vanuit focusgemeente Sint-Pieters-Leeuw en het Gordeltrefpunt Provinciedomein Huizingen kan je deelnemen aan fiets- en wandeltochten. Je kan er genieten van familieactiviteiten en van muziekoptredens. Op zondag 5 september is het de apotheose met heel wat extra randanimatie.

Na een moeilijk jaar voor het gemeenschapsen culturele leven door corona, knoopt De Gordel aan met de traditie om de gemeenschapscentra van vzw ‘de Rand’ in de verf te zetten. De Gordelklassieker van 100 km fietsen, is helemaal terug van weggeweest. ‘Het is een bewuste keuze om opnieuw startpunten voor fiets- en wandeltochten te organiseren in onze gemeenschapscentra. We willen het publiek laten kennismaken met onze podiumactiviteiten en andere activiteiten’, zegt Jo Van Vaerenbergh, algemeen directeur van vzw ‘de Rand’.

Tijdens de Gordelweek zijn er enkele nieuwe uitdagingen. Zo zijn er graveltochten in Sint-Pieters-Leeuw. ‘Daarnaast is er de Strava Challenge waarbij deelnemers van 30 augustus tot en met 5 september hun eigen 100 km kunnen fietsen waar ze maar willen’, zegt Annelore Cleuren, woordvoerster van Flanders Classics, de sporttechnische organisator van de Gordel. ‘Op zondag 5 september kunnen Gordelaars tijdens de Gordelklassieker en de fietstocht van 56 km vanuit GC de Kam in Wezembeek-Oppem een ommetje maken op de ringweg langs de luchthaven, die uitzonderlijk wordt opengesteld. Op de Gordelzondag zelf zijn er optredens en heel wat (kinder)animatie.’

In ruil voor elke deelname aan de fiets- en wandeltochten zullen de Bûûmplanters en het Vlaams Agentschap Natuur en Bos nieuwe bomen aanplanten in de Groene Gordel.

 Deelnemen aan de fiets- en wandeltochten van De Gordel is gratis voor alle afstanden. Inschrijven vooraf is verplicht en kan via www.degordel.be of ter plaatse via de QR-code op de spandoeken.