27 okt '17

Peter Pan-syndroom

3029
door Lene Van Langenhove
De Turnhoutse theaterwerkplaats Het Gevolg geeft een duwtje in de rug van jonge makers zodat die kunnen doorstromen naar de Vlaamse podia. Zoals het collectief B12, dat met Lost Boys dook in het leven van J.M. Barrie.

B12 bestaat uit Evelien Bosmans (die in de film Marina speelde), Joke Emmers (de stuurse assistente in Callboys), Thomas Janssens en Matthias Meersman. Ze maken theater waarin een grote rol is weggelegd voor beweging en muziek.

Voor Lost Boys doken ze in het leven van J.M. Barrie, de schrijver van Peter Pan. Net als het personage dat hij vormgaf, wou de schrijver niet opgroeien. Hij leefde liever in zijn fantasiewereld, zoals Peter Pan in Neverland.

Tegelijk droomde hij ervan vader te zijn en een moeder te hebben, maar het leek hem niet gegund. De bende van B12 geeft de plek vorm waarheen zij in hun verbeelding zouden vluchten.

Wij hebben zo’n vermoeden dat Lost Boys over meer zal gaan dan het Peter Pan-syndroom, de ‘afwijking’ waarbij mannen nogal sterk in hun jeugd blijven hangen en elke verantwoordelijkheid uit de weg gaan.

VR • 27 OKT • 20.30
LOST BOYS
HetGevolg & B12, e.a.
Vilvoorde, CC Het Bolwerk, 02 255 46 90