20 mrt '17

Jonge nieuwsneuzen

3139
door Joris Herpol
RINGtv, de regionale televisiezender van Halle-Vilvoorde, verruimt het nieuwsaanbod met input van het jonge publiek. Daarvoor kan de zender rekenen op jonge nieuwsneuzen.

Een aantal scholen uit de regio worden aangemoedigd om de redactie te bestoken met korte, nieuwswaardige filmpjes. Wanneer de redactie het verhaal oppikt, krijgt de school een punt.

‘De school die de meeste scoops verzamelt, krijgt op het einde van het schooljaar een schoolfuif’, zegt nieuwsanker Kris Vander Gracht. ‘Per school mag de beste of de meest originele nieuwsneus een dag mee op pad met de reporters van RINGtv. Zowel het beeldmateriaal als het verhaal moeten interessant zijn.’

Met het initiatief wil RINGtv een jonger publiek aanspreken en jongeren de kans geven om te proeven van de journalistiek. ‘Ze komen te weten wat nieuwswaardige gebeurtenissen zijn, leren een nieuwsverhaal brengen met de juiste beelden, leren interviewen en hopelijk ook kritisch omgaan met de media.’

Scholen die aan de nieuwsstrijd meedoen zijn: Heilig-Hart College Halle, ZAVO Zaventem, COOVI Anderlecht, ‘t Schoolhuis Opwijk en GO! Technisch Atheneum Wemmel. 

www.ringtv.be/nieuwsneuzen