04 mei '18

Spectaculair schimmenspel 

2914
door Michaël Bellon
Het eerste weekend van deze maand komt er een interessant internationaal gezelschap naar Grimbergen en Zaventem. Het bejubelde figurentheater Manual Cinema uit Chicago speelt daar namelijk zijn succesvoorstelling Ada/Ava.

Manual Cinema was een poos geleden ook al in België, toen het in samenwerking met de Muntschouwburg Engelbert Humperdincks muzieksprookje Hänsel und Gretel ensceneerde. Manual Cinema is een creatieve equipe van hedendaagse poppenspelers. Zij combineren poppen, papieren silhouetten, het werk van acteurs, en een ingenieuze combinatie van belichting, camera’s en overheadprojectoren om een heel cinematografische vorm van poppentheater te maken.

Op de scène kan je ook live zien met welk vakmanschap de makers tot het resultaat komen dat op het schermte bewonderen valt. Het bekroonde stuk Ada/Ava uit 2013 is een gothic thriller met verwijzingen naar de films van Hitchcock en de stille filmklassieker als Het kabinet van Dr. Caligari. Het gaat over de zeventigjarige Ada, die na de dood van haar onafscheidelijke tweelingzus Ava in een duistere, melancholische maar ook fantastische, sprookjesachtige wereld tuimelt.

Ada/Ava (+8j)
Manual Cinema
VR • 4 MEI • 20.30
Grimbergen, CC Strombeek, 02 263 03 43

ZO • 6 MEI • 15.00
Zaventem, CC De Factorij, 02 307 72 72