26 okt '17

Volgens Marc

3816
door Michaël Bellon
Zoals zijn rubriek in het Canvas-programma Culture Club aantoonde, heeft Marc Erkens niet meer nodig dan een piano om de muzikale en compositorische kunstgrepen, geheimen, achtergronden en anekdotes van bekende songs en muziekstukken hoorbaar te maken voor een breed publiek.

Sommige muzikanten kennen hem als opleidingshoofd muziek aan de hogeschool LUCA School of Arts in Leuven – het voormalige Lemmensinstituut. Muziekliefhebbers wellicht als tv-analist bij de Koningin Elisabethwedstrijd.

En cultuurliefhebbers hebben hem ontdekt door zijn onderhoudende, korte masterclasses muziek in het Canvas-programma Culture Club. Marc Erkens is zijn naam, en hij is behalve een begenadigd pianist, ook een aandachtig luisteraar en een enthousiast verteller met een brede muzikale smaak.

Zoals zijn rubriek in Culture Club aantoonde, heeft Erkens niet meer nodig dan een piano om de muzikale en compositorische kunstgrepen, geheimen, achtergronden en anekdotes van bekende songs en muziekstukken hoorbaar te maken voor een breed publiek.

En dat is precies wat hij gaat doen in deze muzikale conférence. Op een aanstekelijke en leerrijke manier de wondere wereld van de toonladder overlopen, van Bach tot Zappa.

DO • 26 OKT • 20.00
WAAR MUZIEK ÉCHT OVER GAAT
Marc Erkens
Wemmel, GC de Zandloper, 02 460 73 24