16 dec '17

Wie jaagt op wie?

2648
door Ines Minten
Adem in. Adem uit. Stop. Actie en reactie. Daarop is de dansvoorstelling Hunting Season van de Slovaakse choreograaf Milan Tomášik gebaseerd.

De jager op jacht wil niet gezien worden. Hij gaat zoveel mogelijk op in zijn omgeving en geeft zich over aan interne en externe impulsen. Ook dans vergt dat soort opperste concentratie en (zelf)verloochening.

Met Hunting Season beperkt Milan Tomášik zich geenszins tot de psychologie van het individu, die van de jacht of de groep. Daardoor wordt zijn voorstelling ook meer dan een verhaal over relaties tussen mensen, of over de vangst die volgt op de jacht. Het is een universele vertelling over de wereld en de mensheid. Het publiek ziet beelden van menselijke krankzinnigheid en verregaand egoïsme, maar ook intense kwetsbaarheid en schoonheid.

Welkom thuis, in die wereld vol spanning en ontspanning, zin en onzin, een wereld vol humor en competitie, maar ook hartverscheurende solo’s en duetten. Danscritici prezen Hunting Season als slim, volwassen en complex. ‘Ze weet elke laag van de nieuwsgierigheid te voeden, en dat is een zeldzame kwaliteit.’ (Dancescript) 

Milan Tomášik studeerde dans in Bratislava en aan P.A.R.T.S., de dansschool van Anne Teresa De Keersmaeker. Zijn werk viel al verscheidene keren in de prijzen. Zo kreeg Hunting Season op twee verschillende festivals een prijs voor beste lichtontwerp.

ZA • 16 DEC • 20.30
HUNTING SEASON
Milan Tomásik & co
Tervuren, GC De Warandepoort, 02 766 53 47