25 sep '17

Ziekenhuisnetwerk 
maar met wie?

2731
door Tina Deneyer
Het stadsbestuur van Vilvoorde wil dat het ziekenhuis AZ Jan Portaels gaat samenwerken met het AZ Sint-Maria in Halle, het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis in Asse en het UZ Brussel en heeft daarover onlangs een motie gestemd.

‘De hogere overheid verplicht binnenkort zulke samenwerkingen omdat veel ziekenhuizen in ons land af te rekenen hebben met financiële problemen. Door een netwerk te vormen, zou elk ziekenhuis zich niet meer moeten specialiseren in alles.

Een netwerk van de ziekenhuizen binnen Halle-Vilvoorde lijkt ons het meest logisch en dat blijkt ook uit een studie van de Vlaamse overheid’, is het standpunt van de gemeente Vilvoorde.

Het AZ Jan Portaels zelf blijkt alvast niet happig te zijn op een samenwerking met Asse, Halle en Jette. Sterker nog, het Vilvoordse ziekenhuis sloot deze zomer een akkoord voor een netwerk met de ziekenhuizen van Bonheiden, Lier en Mechelen.

‘Het zal aan de Vlaamse en de federale overheid zijn om te beslissen welke netwerken er moeten worden gevormd’, reageert Hans Bonte (SP.A), burgemeester van Vilvoorde. Het AZ Jan Portaels wil over de kwestie geen commentaar kwijt.

REAGEREN

Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels.