25 mrt '18

Coco in Mexico

2894
door Michaël Bellon
Voor zijn nieuwste topfilm Coco trok het productiehuis Pixar (Toy story, Wall-E) naar Mexico. En het putte daar volop uit de cinematografisch zeer aantrekkelijke folklore van de dodenverering. De film is dus één groot muzikaal en kleurrijk spektakel.

Centraal staat de twaalfjarige jongen Miguel die houdt van muziek, maar geboren is in een familie die alle muziek bant. Eén van de voorvaderen, Ernesto de la Cruz, heeft de familie namelijk ooit in de steek gelaten voor een succesvolle muziekcarrière. Maar Miguel is vastberaden om zijn passie te volgen. Wanneer hij uit het mausoleum van Ernesto de gitaar van zijn grote voorbeeld steelt, komt hij in het dodenrijk terecht en begint hij te midden van de vrolijk rammelende skeletten aan een zoektocht naar zijn idool en zijn eigen carrièrebestemming.

In Mexico werd de hommage aan de Día de los Muertos alvast de populairste film ooit. In de Nederlandse versie nemen Gene Thomas, Abobaker Rahman, An Nelissen, Wim van den Driessche, Sven De Ridder de stemmen voor hun rekening. Inschrijven voor het ontbijt voor de film (vanaf 9 uur) is noodzakelijk en kan tot 21 maart.

ZO • 25 MAA • 10.00
COCO (+6j)
ontbijtfilm
Vilvoorde, CC Het Bolwerk, 02 255 46 90