01 feb '20

Rock Rally scheert langs de Rand

2198
door Michaël Bellon
Wie de muzikale geboorte wil meemaken van de opvolgers van groepen als dEUS, Black Box Revelation, Das Pop, Goose, Novastar of Balthazar, moet naar de provinciale preselecties van Humo’s Rock Rally.

Die zijn op dit ogenblik aan de gang en worden op zaterdag 15 februari afgerond met de tiende preselectie in Nosta.

In de muziektempel in Opwijk staan elf jonge artiesten en bands aan de aftrap die afkomstig zijn uit Brussel en de Rand, en die hun aandacht mooi verdelen over hiphop, rap, pop, rock en soul.

Iemand die zich zo vrijwillig uitlevert aan de onverbiddelijke jury is het nieuwe hiphoptalent DK uit Meise, een 23-jarige telg uit een muzikale familie die met zijn vrienden ook vaak in Vilvoorde te vinden is, en die pas de EP Broke Niggas uitbracht.

First Floor is dan weer een jonge band uit Sint-Pieters-Leeuw: vier goede vrienden die eigen nummers en af en toe al eens een cover uit de Britpopsfeer op hun setlist hebben staan.

En dan is er ook nog Bel-Air uit de schone-lucht-driehoek Opwijk-Asse-Zellik. Die formatie bestaat uit drie jongelingen: een gitarist, een bassist en een vrouwelijke drummer die in hun bio refereren naar Joy Division, Oasis en The Smiths.

Deze drie acts moeten het wel opnemen tegen de Antwerpse soulzangeres Sunday Rose die net De Nieuwe Lichting van Studio Brussel won, en verder tegen het popduo Oudeum uit Halle, de alternatieve rockband Bucklefish uit Gooik, en de Brusselse kandidaten Eenzame jongen, Be Irving, Bosum, Zediam, en Will King Jr.

Half maart hebben de halve finales van de Rock Rally plaats in Gent en Antwerpen, de AB in Brussel ontvangt op 26 april de finalisten.

 

Humo’s Rock Rally - Preselectie 10, zaterdag 15 februari, 19.00 uur, Nosta - Opwijk,
www.rockrally.humo.be, www.nostamusic.be