01 apr '19

Samen sterk voor lokale artiesten

2001
door
Op vrijdag 26 april slaan Poppunt en maar liefst 500 organisatoren in Vlaanderen en Brussel de handen in elkaar voor lokaal muzikaal talent. De vierde editie van Lokale Helden wordt met 1.000 optredens op één dag de hoogdag voor muziek van eigen kweek.

Een uitgelezen kans voor iedereen om artiesten uit de eigen buurt te ontdekken en aan te moedigen. Tal van clubs, jeugdhuizen, cafés, scholen, handelaars, bibliotheken, muziekcentra, radiozenders en andere organisatoren met een hart voor muziek geven een podium aan ​meer dan 800 artiesten​ uit de eigen gemeente of streek.

Toppers als ​Mooneye​, ​Brent Vanneste​, ​K1D​, ​Ruby Grace, dj Dysfunkshunal​, ​Black Leather Jacket ​en de enige echte ​Jo Vally keren terug naar de plaats waar het voor hen allemaal begon. Voor vele jonge muzikanten, dj’s en producers betekent Lokale Helden 2019 een eerste podiumervaring, voor heel wat organisatoren de organisatie van een eerste muziekevenement.

Op 26 april vallen er muzikale ontdekkingen te doen in 175 gemeenten (ook in de Rand), op de meest uiteenlopende locaties. Ook voor wie zelden concertzalen opzoekt, biedt Lokale Helden een ​ontmoeting met de eigen buurt en de gelegenheid bij uitstek om muzikaal talent van eigen kweek aan het werk te zien.

Ontdek de initiatieven in jouw buurt op www.lokalehelden.be/evenementen