01 dec '21

Sterrenvriendjes

2166
door Gerard Hautekeur
Lies Waegeman uit Grimbergen schreef haar eerste kinderboek: Sterrenvriendjes. Inspiratie vond ze bij haar twee kleinkinderen.

De auteur beschrijft hoe het eenzame meisje Esther, dat hoog in een notenboom zit, een wens doet die in vervulling gaat. Haar sterrenvriendje Aster komt voor een dag naar de aarde om met haar te spelen, in het bijzijn van Roestje, haar brave rosse kat. Esther leert zo haar trouwe, beschermende sterrenvriend voor het leven kennen.

Het is een spannend voorleesboekje voor kleuters en peuters, eenvoudig in rijmen geschreven. Ook de eerste lezertjes vinden er hun gading in. De auteur heeft het boekje zelf geïllustreerd. Waegeman werkt halftijds als creatief therapeute. Haar teken- en schildertalent komt volledig tot zijn recht in de vele illustraties in aquarelverf. De kleurrijke illustraties spreken voor zich en geven het kinderboekje extra cachet. De schrijfster publiceert Sterrenvriendjes in eigen beheer. Het kost 15 euro en het kan bij haar worden besteld en bij haar thuis afgehaald.

 lieswaegeman@hotmail.com