17 mrt '17

Twee muzikanten op een kruk

3959
door Michaël Bellon
Zin in een intiem concert? Dit is er één. En wat voor een? Just the two of us is niet alleen de titel van Bill Withers’ wereldhit, maar ook van de toer waarmee twee Vlaamse rasmuzikanten langs kleine zalen en theaters reizen.

Mondharmonicaspeler Steven De bruyn ken je ongetwijfeld van zijn groepen El Fish en The Rhythm Junks. Dirk Dhaenens, alias Derek, is dezelfde Derek als van de jaren negentig rockband band Derek & the Dirt, die nu solo opereert onder de naam Derek.

Voor dit programma neemt het duo met mondharmonica en gitaar plaats op twee barkrukken om een uitgebreide akoestische set te spelen die put uit eigen werk, aangevuld met een reeks covers. Daarbij nemen de twee afwisselend de zang voor hun rekening, geven ze soms uitleg over de herkomst van bepaalde nummers, en haalt De bruyn ook af en toe zijn omnichord boven om tot een aantal uitgeklede maar karaktervolle bewerkingen ervan te komen.

Bij de eigen nummers van Derek zitten ook Franse en Nederlandse liedjes, die tonen dat hij een uitstekend tekstschrijver is. Bij de covers, zoals I Scare Myself van Thomas Dolby, Redemption Song van Bob Marley, of My Baby Just Cares for Me van Nina Simone hoort soms ook wat duiding, of een verhaal dat in een gemoedelijke gesprek met het publiek uit de doeken wordt gedaan. Verloopt het eerste deel van de avond nog ingehouden, dan swingt het tweede meer.


VR • 17 MAA • 20.00
Just the two of us
Steven De bruyn & Derek
Wezembeek-Oppem, GC de Kam, 02 731 43 31