01 dec '19

Cultuurtips met kerstballen

4086
door Tom Peeters
Lak aan de alomtegenwoordige kerstmuzak tijdens de donkerste dagen?

Ontdek Brussels by night dan aan de zijde van het hoofdpersonage van Ghost Tropic, de derde langspeelfilm van regisseur Bas Devos - ja, die van Hellhole - ging in première in Cannes, is straks te zien in Flagey en volgt Khadija op weg naar huis nadat ze in slaap is gevallen op de laatste metro.

Of dompel je onder in het speelse universum van de Amerikaanse kunstenaar Keith Haring wiens instant herkenbare icoontjes een retrospectieve kregen in Bozar.

Nog niet genoeg tegencultuur? Check dan hoe de ontwerpers van de punk met inventief knip- en plakwerk tijdens de tweede helft van de jaren 1970 hun middenvinger opstaken naar het establishment, maar nu gewoon in het designmuseum ADAM hangen. De expo PUNK GRAPHICS. Too Fast to Live, Too Young to Die bundelt posters, platenhoezen, buttons, flyers en fanzines, maar vooral veel expressionistische sturm-und-drang.

Even bekomen kan op Claude Monet. The Immersive Experience in de Hortagalerij. Tussen klaprozen en waterlelies wordt de leefwereld van de Franse impressionistische schilder via de nieuwste technologie tot leven gewekt.

Klinkt de Debussy-achtige score van Michel Bisceglia te romantisch? Dwaal dan gerust verder af naar The Theatre of the Ballenesque in de Centrale for contemporary art. De even bevreemdende als intrigerende beelden van de in Zuid-Afrika residerende fotograaf Roger Ballen gunnen een confronterende blik op de schaduwkant van ons bestaan.

info

www.flagey.be
www.bozar.be
www.adamuseum.be
www.expo-monet.be
www.centrale.brussels