25 sep '17

Woningen
op Kodak-terrein

3151
door Tina Deneyer
Een projectontwikkelaar wil op de oude industriële Kodak-site in Koningslo, deelgemeente van Vilvoorde, een duurzame woonwijk bouwen. Het stadsbestuur moet daarvoor het ruimtelijk uitvoeringsplan aanpassen.

Eerst was er sprake van 250 wooneenheden, maar na protest van de actiecomités Groenloo en Zo Mobiel Lef, een petitie met 600 handtekeningen en 18 bezwaarschriften werd dat aantal verminderd tot 220. ‘Nog te veel’, zegt Patrick Bosteels van het Groenloo Comité.

‘We vinden het goed dat de industriezone omgevormd wordt in woonzone, maar meer dan 200 wooneenheden is gewoon te veel voor die oppervlakte. Er zijn ook nog altijd te weinig parkeerplaatsen voorzien.’

Het stadsbestuur wil opnieuw met het comité rond de tafel gaan zitten om tot een compromis te komen en heeft een beslissing uitgesteld tot november. ‘We willen zoveel mogelijk tegemoetkomen aan de bezwaren van de mensen uit de buurt’, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Francine De Prins (Groen).

‘Aan de andere kant moet het voor een projectontwikkelaar nog de moeite waard zijn. Als hij afhaakt omdat het project te klein wordt, dan komt er geen woonwijk en blijft het een industriële site. En daar wordt geen van alle partijen beter van.’

REAGEREN

Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels.