02 jul '18

Onderweg

3580
door Michael Bellon
De tien jonge, visuele artiesten, begeleid door docenten Eva Cardon en Judith Vanistendael, tonen in Destelheide hun nieuwste werk tijdens de expo Relocation. Opdracht was: werken rond ruimte, locaties en het concept onderweg.

Vakantie in eigen streek. Daarvoor kan je altijd in het Pajottenland terecht. En als je dan toch in de buurt bent, is een culturele stop in Dworp een goed idee. Daar staat Destelheide, het centrum voor jeugd, kunst en creatie, niet alleen open voor workshops en bijscholingen voor jongeren, maar ook voor bezoekjes van een ruimer publiek.

Zo kan je er nog tot 15 oktober in de inkomhal terecht voor een tentoonstelling met werk van de bachelorstudenten 3e jaar Beeldverhaal van LUCA School of Arts Campus Sint-Lukas Brussel. De tien jonge, visuele artiesten, begeleid door docenten Eva Cardon en Judith Vanistendael, brachten eerder een volledige week in Destelheide door tijdens een creatief bootkamp onder leiding van kunstenaar Siemen Van Gaubergen.

Die laatste vertrok van zijn eigen duo-tentoonstelling Wegbeschrijving-Plaatsbepaling met Kaïn Walgrave om de studenten de vrije natuur in te sturen. Opdracht: werken rond ruimte, locaties en het concept onderweg. Gewapend met atlassen, routekaarten, fietskaarten, potloden en papier trokken ze erop uit en brachten ze hun eigen fysieke en artistieke route in beeld om ze uiteindelijk te presenteren in bescheiden installaties die ze vervolgens zelf monteerden tot een kleine expo.

Het resultaat is Relocation, verhalen in woord en beeld die het binnen en buiten, de geuren en geluid van de omgeving proberen te vatten. Eens je dat hebt gezien, kan je er zelf verder op uit trekken.

TOT 15 OKT
Relocation
Dworp, Destelheidewww.destelheide.be