01 sep '19

Asiat anders bekeken

3210
door Tina Deneyer
Wie snel is, kan nog een aantal activiteiten meepikken op de Asiat-site in Vilvoorde. De oude Asiat-legerkazerne bruiste deze zomer van de activiteit. Een aantal maanden geleden kocht het stadsbestuur de site en liet er allerlei organisaties gebruik van maken.

Het resultaat was De zomer van Asiat, een mengelmoes van zowat honderd activiteiten. De Horst-expo Fallen empires and refound desires (nog tot 15 september) met onder meer een indrukwekkend kunstwerk in een van koeltorens langs de Zenne, lokte al flink wat nieuwsgierigen. Op 13, 14 en 15 september vindt op de Asiat-site ook nog het Horst Arts and Musci Festival plaats. Die drie dagen staan kunst, architectuur en muziek centraal. ‘We geven opnieuw een platform aan baan brekende elektronische muziek. Op vier podia treden over de drie dagen zestig artiesten op’, klinkt het bij de organisatie. ‘Het wordt een symbiose van kunstwerken, scenografie, architectuur en muziek.’ Wat er nadien met de Asiat-site zal gebeuren, is nog niet duidelijk. Het stadsbestuur bekijkt de komende maanden wat er goed heeft gewerkt en gaat dan op zoek naar partners om de site voor een langere periode te beheren.

 Meer over de Zomer van Asiat op www.vilvoorde.be/dezomervanasiat en over het Horst Arts and Music Festival op www.horstartsandmusic.com