06 aug '20

Een stad in een foto

2445
door Tina Deneyer
De stad Vilvoorde houdt de hele zomer een fotochallenge onder de noemer EXPO1800. De stad daagt iedereen die een link heeft met Vilvoorde uit om de knapste foto’s te maken rond een bepaald thema.

Een selectie van die foto’s wordt getoond in openluchtexpo’s in verschillende wijken van de stad. De eerste tentoonstelling met landschapsfoto’s is nog tot 26 juli te zien in Far-West en Faubourg. Bezoekers kunnen stemmen voor hun favoriet op de Facebook-pagina van de stad Vilvoorde.

Wie het meeste likes verzamelt, wint een publieksprijs. In de loop van de komende weken volgen nog drie expo’s waar foto’s voor kunnen worden ingestuurd: eentje rond het thema ‘mens’ in de wijken Kassei en Koningslo, eentje rond ‘natuur’ in Peutie en Houtem en eentje rond ‘cultuur’ in Broek en Centrum.

Tijdens elk openingsweekend worden de buurt en de bezoekers getrakteerd op straattheateracts. Meer informatie over hoe je deelneemt aan EXPO1800 en de precieze data van de fototentoonstellingen vind je op www.vilvoorde.be.