24 nov '14

Besparing RandKrant

16908
door RandKrant
We hebben goed nieuws en we hebben slecht nieuws

We hebben goed nieuws en we hebben slecht nieuws. Eerst het slechte nieuws.
RandKrant moet besparen. En niet min: 42% van het werkingsbudget gaat eraf. Dat je met zo veel geld minder niet hetzelfde kan doen, is duidelijk. Vanaf 2015 zal er dus een en ander wijzigen. Ziehier ons afschakelplan.
Wijzigingen dus. RandKrant ziet er anders uit in december. Op sommige bladzijden hebben we een stukje tekst of foto moeten schrappen wegens besparingen. Hap uit het budget, hap uit RandKrant.
Vanaf 2015 moet RandKrant een nummer schrappen. Voortaan zal er in januari geen RandKrant meer verschijnen. De overige negen nummers per jaar zullen ook de ene maand in de ene helft van de Rand bus aan bus worden verdeeld, de volgende maand in de andere helft. We scheuren de Rand in twee.
Op die manier kunnen we elke maand - negen keer per jaar - een RandKrant blijven publiceren en kunnen we zo goed als mogelijk inspelen op wat er in onze regio gebeurt.

Minder is meer

Dan het goede nieuws. Je kan ons elke maand blijven volgen, ook de maanden dat je RandKrant niet in je bus krijgt. Hoe? Schrijf je in op de website en je krijgt elke maand RandKrant digitaal toegestuurd. Zo blijf je op de hoogte van wat er allemaal te doen is in jouw buurt en kan je gratis tickets winnen voor een voorstelling in een van de culturele centra of gemeenschapscentra van de Rand.
We zijn verscheurd, maar minder is ook meer. Want naast tickets kan je ook boeken en bumperstickers winnen. Op de site verneem je er binnenkort meer over. Vanaf 2015 zullen we de website ook uitbreiden met onder andere persoonlijke verhalen uit de negentien gemeenten van de Rand.
Toch zin in de geur van een gedrukte RandKrant? Vanaf februari 2015 is elke editie van RandKrant te vinden in een aantal culturele centra, gemeenschapscentra, bibliotheken, musea en cafés van de regio. Deze verdeelpunten vind je hier binnenkort terug. Je ziet: less is more (more or less).
En: door je in te schrijven op RandKrant zorg je er voor dat we aangeschakeld blijven.