01 nov '22

Bijkomende fietsinfrastructuur

1235
door Tina Deneyer
In Hoeilaart wordt een nieuwe fietsweg van vier meter breed aangelegd langs het stationsplein van Groenendaal. Die zal de aansluiting maken met de fietssnelweg F205 tussen Terhulpen (La Hulpe) en Brussel.

‘Het stationsplein was al verhard en in gebruik voor parking en bushaltes, maar er was nog geen plaats voor de fietser’, legt gedeputeerde voor Mobiliteit Tom Dehaene (CD&V) uit. ‘De fietsers zullen de parking niet kruisen. Voorbij het stationsplein richting Brussel loopt de fietsweg tussen het spoor en de autoparking. De provincie Vlaams-Brabant investeert via het Fietsfonds 340.000 euro in de nieuwe fietsweg.

Ook langs de Tramlaan in Zaventem wordt geïnvesteerd in fietsinfrastructuur. De provincie kende een subsidie van 2,3 miljoen euro toe voor de fietssnelweg F203 tussen het kruispunt van de Leopold Nantierlaan en dat met de Molenstraat. ‘Op de Tramlaan wordt een snelheidsbeperking van 50 km/u ingevoerd. De kruispunten krijgen verhoogde oversteekplaatsen met stopstrepen om te benadrukken dat fietsers op de F203 voorrang hebben. Er komen ook bijna zestig nieuwe verlichtingspunten.’