16 mrt '15

De ketting

4629
door RandKrant
Het zijn bijzondere verhalen van alledag, over activiteiten en interesses waarmee de mensen uit onze regio professioneel of in hun vrije tijd bezig zijn, over wat ze belangrijk vinden. Maandelijks zet er iemand anders die verhalenketting voort.

Het begon allemaal met weerman Frank Deboosere in januari 2011. Hij vertelde dat hij per jaar zo’n 8.000 km fietst. Minutieus noteert hij zijn traject en de weersomstandigheden. In minder dan 10% van de keren krijgt hij regen op zijn dak. Daarmee was die hardnekkige mythe ontkracht.

Het zou niet de laatste zijn in onze rubriek deketting. Daarin laten we elke maand mensen van allerlei slag aan het woord over de dingen die hem of haar bezighouden. Hij of zij duidt de volgende randbewoner aan die de ketting voort mag zetten, 43 ondertussen al.

Het zijn overtuigde randbewoners die graag in de regio wonen en ermee begaan zijn. Kleine verhalen over mobiliteit, verstedelijking, onze groene regio, internationalisering, drukte, de betrokkenheid tussen mensen, het belang van sociale samenhang, de verhouding tot Brussel, netheid of het gebrek daaraan. En ja ook over de taal(kwestie), waarbij het opvalt hoe pragmatisch de mensen daarmee omgaan in hun dagelijkse leven.

Het zijn bijzondere verhalen van alledag, over activiteiten en interesses waarmee de mensen uit onze regio professioneel of in hun vrije tijdbezig zijn, over wat ze belangrijk vinden.

Nieuwsgierig? Duik in ons archief en ontdek!