08 jun '15

De keuze van... Elke Van Neyghem (CC Het Bolwerk)

5284
door Ellen Van Neyghem
Ik sta te popelen om de muziekklassieker Peter en de wolf samen met mijn oudste zoon live te (her)ontdekken. Ik vind het belangrijk dat ook het jonge volkje meer dan de main stream voorgeschoteld krijgt.

In de keuze geven programmatoren van de culturele centra in de Rand en Brussel aan naar welke voorstelling uit het eigen centrum en een ander centrum in de Rand of Brussel ze dit seizoen uitkijken, alsook hun all-time favorite.

Elke VAN NEYGHEM (cultuurfunctionaris CC Het Bolwerk Vilvoorde)

Mijn keuze is nogal divers: theater, (klassieke) muziek, humor, jeugdtheater,… ik kan het hele pallet wel smaken. Belangrijk is de gedrevenheid en het enthousiasme waarmee de artiesten hun creatie overbrengen.

Dit seizoen kijk ik in CC Het Bolwerk in Vilvoorde uit naar de voorstelling van Het Banket. Voor de productie Aarzel Nooit laat de vaste kern zich versterken door Jan Decleir en Stefaan Degand. Vader Decleir zag ik nog niet live spelen… Ben benieuwd!

Bij de collega’s kijk ik uit naar de voorstelling Peter en de wolf door Oxalys in CC Strombeek. Ik sta te popelen om deze muziekklassieker samen met mijn oudste zoon live te (her)ontdekken. Ik vind het belangrijk dat ook het jonge volkje meer dan de main stream voorgeschoteld krijgt. Initiatieven als dit kan ik als jeugdprogrammator dan ook alleen maar aanmoedigen. Bladerend in de brochures constateer ik trouwens dat het jeugdaanbod in de Rand veelbelovend is. Jonge gezinnen: ga op ontdekking!

Een all time favorite? Moeilijk. Mijn ‘professioneel’ oog kijkt altijd iets anders naar een voorstelling maar een begeesterd artiest die me kan doen ontspannen verdient een pluim. Ik denk aan Kommil Foo, de producties van 4Hoog, Pantalone of Froe Froe. Heb je nog even?


illustratie: Chris Vosters