27 jun '13

De keuze van... Jo Sollie

5937
door JS
In eigen huis raad ik zeker de muziektheaterproductie An old monk aan. Josse De Pauw raakt een menselijke snaar in deze productie over oud worden, koste wat kost willen leven, hoe lichaam en geest maar niet op elkaar afgestemd geraken...

In de keuze geven programmatoren van de culturele centra in de Rand aan naar welke voorstelling uit het eigen centrum en een ander centrum in de Rand of Brussel ze dit seizoen uitkijken, alsook hun all-time favorite.

Jo SOLLIE (klassieke muziek, jazz, vorming voor volwassenen CC Strombeek)

In eigen huis raad ik zeker de muziektheaterproductie An old monk aan(do 31/10). Josse De Pauw raakt een menselijke snaar in deze productie over oud worden, koste wat kost willen leven, hoe lichaam en geest maar niet op elkaar afgestemd geraken. Het is een pakkende voorstelling met een perfecte harmonie tussen de tekst en de muziek van het Kris Defoort Trio. Improvisatie en muziek, geïnspireerd op Thelonious Monk, zorgen voor de perfecte toon waarop Josse ‘zijn’ dansje kan doen (foto).

In de regio (Vilvoorde, Grimbergen, Kapelle-op-den-Bos) kijk ik zeker uit naar een reeks van concerten waar de Franse componist Francis Poulenc centraal staat.  Onterecht wordt zijn muziek weinig uitgevoerd. Jammer, want zijn muziek brengt je in een opperbeste stemming; uitgesproken lyrisch, burlesk, jazzy. In verschillende concerten kan je kennismaken met zijn orkestwerk, koor- en kamermuziek.

Een all-time favorite heb ik niet echt maar wie ik graag zie terugkomen op de podia in de rand is Raymond van het Groenewoud. Na al die jaren blijft hij een publiek aanspreken, ook een jonge generatie, of het nu solo is of met zijn band. Daar doe ik mijn hoed voor af!